Bitcoin a atins un nou record istoric: Criptomoneda este din ce în ce mai relevantă pe piață
Bitcoin a atins pragul de 50.000 de dolari pe unitate pentru prima dată în peste doi ani, consolidându-și poziția ca cea mai valoroasă criptomonedă din lume.
Bitcoin, nou record
Această creștere este alimentată de așteptările reducerii ratei dobânzii până la finalul anului și de aprobarea, în luna anterioară, a fondurilor tranzacționate în SUA, special create pentru a urmări evoluțiile prețurilor monedei digitale, conform informațiilor furnizate de agenția Reuters.
În acest moment, Bitcoin valorează 49,818.40. Moneda digitală a înregistrat o creștere de 16,3% în acest an, atingând luni cel mai înalt nivel din 27 decembrie 2021.
La ora 17:56 GMT, pe 13 februarie, prețul bitcoin creștea cu 4,96%, ajungând la 49.899 USD, fluctuând în jurul pragului de 50.000 USD.
Antoni Trenchev, cofondatorul platformei de creditare în criptomonede Nexo, a subliniat: ”Nivelul de 50.000 de dolari reprezintă o piatră de hotar semnificativă pentru bitcoin. Lansarea ETF-urilor spot în luna anterioară nu numai că nu a reușit să depășească acest prag psihologic important, dar a dus și la o scădere de 20%”.
Vezi și: Ce se întâmplă cu Bitcoin, în 2024: Avertismentul specialiștilor în legătură cu moneda digitală
Cum „merge” Ether
În plus, acțiunile din domeniul criptografic au înregistrat creșteri semnificative luni, cu titlurile platformei de tranzacționare cripto Coinbase crescând cu 4,9%, iar cele ale Riot Platforms și Marathon Digital cu 10,8%, respectiv 11,9%.
De asemenea, acțiunile companiei de software MicroStrategy, cunoscută pentru achizițiile considerabile de Bitcoin, au înregistrat o creștere de 10,2%. Mai mult, prețul Ether, a doua cea mai valoroasă criptomonedă, a crescut cu 4,12%, atingând 2.607,57 de dolari.
Pe de altă parte, indicii bursieri globali au înregistrat și ei creșteri luni, în timp ce traderii urmăreau cu atenție indicii privind momentul în care Rezerva Federală din SUA ar putea începe să reducă ratele dobânzilor.
Analiștii și așteptările pieței financiare indică luna mai ca fiind momentul potențial de început al reducerilor de dobânzi cheie în acest an.