Banca Transilvania schimbă piața bancară din România, cumpără un gigant. Ce se întâmplă cu clienții OTP
Banca Transilvania a făcut un pas semnificativ pe piața bancară din România prin semnarea unui acord de achiziție a 100% din acțiunile OTP Bank România, marcând astfel ieșirea grupului OTP de pe piața românească.
Achiziția, în valoare de 347,5 milioane de euro, reprezintă un pas strategic pentru Banca Transilvania, estimându-se că finalizarea tranzacției va avea loc în câteva luni, după obținerea aprobărilor necesare din partea BNR și a Consiliului Concurenței.
Banca Transilvania, achiziție importantă
După finalizarea tranzacției, Banca Transilvania va începe procesul de fuziune cu OTP Bank România.
În această perioadă, OTP Bank România și subsidiarele sale își vor menține angajamentele față de clienți și vor continua să ofere servicii la cel mai înalt nivel, conform declarațiilor.
Horia Ciorcilă, Președintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania, a subliniat importanța acestei achiziții pentru consolidarea poziției de lider a băncii pe piața din România și pentru contribuția la dezvoltarea pieței bancare locale.
De asemenea, a adăugat că Banca Transilvania rămâne deschisă și interesată în continuare de oportunități de achiziții, menținându-și planurile pentru creșterea organică a băncii.
Vezi și: Se vinde o mare bancă din România, nu se aștepta nimeni. Profitul pe 2023 a fost de miliarde de lei
OTP „se transformă” în BT
Sándor Csányi, Președinte și CEO al OTP Bank, a recunoscut că, deși banca a înregistrat o creștere semnificativă pe piața românească în cei 20 de ani de activitate, achiziția reprezintă o decizie strategică necesară pentru atingerea obiectivelor de creștere.
OTP Bank România este o bancă universală, cu o cotă de piață de 2,64% în funcție de active, care deservește aproape 420.000 de clienți persoane fizice, peste 22.000 de clienți Corporate și IMM-uri, având în prezent 1.800 de angajați și 96 de sucursale.
Vezi și: O mare bancă ”dispare” din România în 2024. Ce se va întâmpla cu clienții, unde vor ajunge
Pe de altă parte, Banca Transilvania este cea mai mare bancă din Europa de Sud-Est, acoperind toate segmentele și domeniile de business din domeniul financiar, cu o cotă de piață de 20%, peste 4 milioane de clienți și aproximativ 10.000 de angajați.