20 mart. 2024 | 20:44

Avertismentul ANAF pentru toți românii: Mesaje false trimise în numele instituţiei

ACTUALITATE
Avertismentul ANAF pentru toți românii: Mesaje false trimise în numele instituţiei

ANAF sună alarma: Atenție la mesajele false!

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) lansează un nou avertisment pentru toți contribuabilii români, în legătură cu o serie de mesaje false care circulă în numele instituției. Aceste mesaje încearcă să obțină în mod fraudulos informații despre facturile emise în cadrul sistemului e-Factura de către societățile pe care contribuabilii le administrează sau pentru care lucrează.

”Reiterăm avertizarea privind campaniile de mesaje false transmise în numele ANAF, prin care contribuabililor le sunt solicitate informații privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societățile pe care le administrează sau la care lucrează. Mesajele sunt transmise, de această dată, de la adresa de e-mail dan.stanciu@m-finante.com”, a declarat ANAF într-un comunicat de presă. Este important de subliniat că adresa menționată nu aparține agenției, iar destinatarii acestor mesaje sunt sfătuiți să nu răspundă la astfel de solicitări, informează News.ro

Protejați-vă informațiile: Cum să evitați capcanele cibernetice

Mesaje false RO e-Factura

ANAF subliniază că serviciile oficiale, cum ar fi RO e-Factura, sunt accesibile exclusiv prin intermediul Spațiului Privat Virtual (SPV) sau prin API (interfața pentru depuneri/interogări automate), asigurând astfel o comunicare securizată între contribuabili și instituție. Spațiul Privat Virtual este un serviciu gratuit, conceput pentru a facilita accesul la informații fiscale și pentru a oferi un canal de comunicare securizat cu ANAF.

Pentru a obține informații fiscale cu caracter general, contribuabilii sunt încurajați să contacteze CALL CENTER-ul ANAF la numărul 031.40.39.160, unde pot primi asistență și îndrumare în privința oricăror nelămuriri.

În fața creșterii tentativei de fraude online, ANAF reamintește importanța vigilanței și a verificării surselor oricăror mesaje primite pe canale electronice. Prin respectarea acestor măsuri de precauție, contribuabilii pot evita expunerea la riscuri și pot contribui la protejarea datelor personale și financiare în fața actelor de fraudă cibernetică.