28 apr. 2024 | 08:45

Aplicația foto care te trimite în trecut. De ce ai folosi-o, pentru cine este, de fapt

ACTUALITATE
Aplicația foto care te trimite în trecut. De ce ai folosi-o, pentru cine este, de fapt

Mood.Camera, cea mai nouă aplicație foto menită să combine filmul clasic cu telefoanele mobile, își propune să aducă o notă de nostalgie pentru zilele în care foloseam analogul, în ciuda avansului tehnologiei camerelor de smartphone.

Ce este și cum funcționează Mood.Camera

Interfața Mood.Camera este destul de simplă. Ai parte de un vizor și un buton de capturare care se află în centrul atenției, iar în stânga se găsesc diversele opțiuni preconfigurate.

Acestea par să fie adevăratul atracție a Mood.Camera în ansamblul său. În plus, există un cadran de expunere ușor accesibil și întotdeauna prezent pe ecran.

Cel mai bun aspect al Mood.Camera constă în ușurința sa de utilizare. Atunci când se navighează prin filtrele foto preconfigurate, utilizatorii pot vedea efectele pe 11 imagini de eșantion diferite, inclusiv portrete, peisaje, arhitectură, străzi din oraș și vegetație.

În plus, derularea între presetări oferă o explicație scurtă a ceea ce aduce exact fiecare cu cele mai bune cazuri de utilizare.

De ce ai descărca această aplicație foto, în detrimentul altora

Spre deosebire de multe alte aplicații foto competitoare, Mood.Camera nu permite utilizatorilor să aplice aceste filtre imaginilor existente în rola de cameră. În schimb, funcționează ca o aplicație point-and-shoot. Mai nostalgic de atât nici că se putea.

Alex, Creatorul Mood.Camera, a decis în mod specific să nu ofere o astfel de funcție, spunând: „Am vrut să descurajez acest tip de flux de lucru, deoarece se opune conceptului de bază al aplicației”.

De fapt, Mood.Camera nu are niciun fel de opțiuni de editare. Cel mult, utilizatorii pot activa o setare care le permite să salveze atât imaginea originală, cât și cea transformată în „analog” de către Mood.Camera.

Utilizatorii pot, de asemenea, schimba calitatea, care afectează echilibrul între claritate și granulație, și setările de ton, care modifică contrastul și intervalul dinamic.

Mai mult decât atât, vizorul foto nu arată efectiv o previzualizare a filtrului, ci pur și simplu ceea ce utilizatorii ar vedea în aplicația de cameră obișnuită.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele