19 sept. 2024 | 12:44

Animalul misterios surprins într-o imagine care derutează oamenii de știință. Posibila explicație pentru creatura patrupedă

ACTUALITATE
Animalul misterios surprins într-o imagine care derutează oamenii de știință. Posibila explicație pentru creatura patrupedă
Animalul misterios patruped surprins în Texas / sursa: Michael Demel - Pen News

O creatură neidentificată a fost surprinsă recent pe o cameră de monitorizare în apropierea unei comunități rurale din Texas, provocând confuzie în rândul specialiștilor în faună. Filmarea alb-negru, care a stârnit atât fascinație cât și teamă, a fost realizată în miez de noapte în zona Dublin, la nord-est de Dallas. Ceea ce a părut la prima vedere un mic animal patruped a ridicat multe semne de întrebare odată ce detaliile bizare au fost observate: picioarele sale păreau a avea dimensiuni diferite, iar spatele era acoperit cu umflături.

Descoperirea îi aparține lui Michael ‘Dumas’ Demel, un bărbat de 49 de ani din Schulenburg, care a prezentat imaginile prietenilor și familiei. Opiniile au variat, unii susținând că ar putea fi un skinwalker, o creatură mitologică din folclorul nativilor amerindieni, alții înclinând spre ideea că ar fi un chupacabra, creatura legendară cunoscută pentru atacurile asupra animalelor domestice. În pofida diverselor ipoteze, identitatea creaturii rămâne necunoscută.

Explicațiile posibile pentru creatura surprinsă

În ciuda interesului major stârnit de această apariție, Texas Parks and Wildlife Department nu a putut oferi o identificare clară a creaturii. Conform lor, imaginea capturată nu are suficientă claritate pentru a permite o evaluare precisă, dar oficialii au menționat că dimensiunea animalului este prea mică pentru a fi un pui de cerb alb, o specie comună în zonă. Această nesiguranță i-a făcut pe mulți să caute explicații în mituri și legende locale, cum ar fi cel al skinwalker-ului sau al chupacabrei.

Skinwalker-ii, conform legendei Navajo, sunt ființe supranaturale care au fost odată vindecători, dar care au fost corupți de puterea lor. Aceștia sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a se transforma în diferite animale și de a poseda alte ființe. În folclorul Navajo, termenul „yee naaldlooshii” descrie această transformare, tradus literal ca „prin mijloacele lui, merge în patru labe”. Creatura surprinsă de camera lui Demel, cu cap mic, bot alungit și umflături pe spate, a dus mulți martori la concluzia că ar putea fi vorba de un skinwalker.

Pe de altă parte, legendele despre chupacabra datează din anii 1980, când fermierii din Puerto Rico au raportat că un animal de dimensiuni mici, cu piele asemănătoare cu a unei șopârle și coloană vertebrală proeminentă, atacă animalele lor domestice. Descrierea inițială a chupacabrei a evoluat în timp, iar în Texas, aceasta a fost întâlnită pentru prima dată în 2017. Fermierii au vorbit despre o creatură cu dinți mari, urechi ascuțite și picioare din spate mai lungi decât cele din față, o descriere care se potrivește cu imaginile surprinse de camera lui Demel.

Animalul misterios patruped care a bulversat oamenii de știință / sursa: Michael Demel - Pen News

Animalul misterios patruped care a bulversat oamenii de știință / sursa: Michael Demel – Pen News

Misterul continuă

Deși ipotezele variază de la legende supranaturale la specii necunoscute, Michael Demel și experții în faună nu au reușit încă să determine cu certitudine ce creatură a fost surprinsă în acea noapte. Demel, care a instalat camere de monitorizare de aproximativ zece ani în diferite locuri de vânătoare, a declarat că nu a mai văzut niciodată ceva asemănător în mii de imagini analizate. „A fost ceva ieșit din comun,” a spus el, menționând că experiența sa vastă de vânătoare și observare a faunei nu l-a pregătit pentru o asemenea întâlnire.

Până când noi dovezi vor ieși la lumină, acest animal neobișnuit rămâne învăluit în mister, derutând atât comunitatea științifică, cât și publicul larg. Rămâne de văzut dacă această creatură este rezultatul unei erori optice sau dacă, într-adevăr, avem de-a face cu una dintre cele mai enigmatice și nedescoperite creaturi din regnul animal

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele