07 feb. 2024 | 09:30

Alternativa la Dacia Spring care te uimește, în același buget. Hyundai Casper ajunge în Europa și deja face valuri, cât costă

ACTUALITATE
Alternativa la Dacia Spring care te uimește, în același buget. Hyundai Casper ajunge în Europa și deja face valuri, cât costă

Piața europeană a vehiculelor electrice va primi în curând un nou jucător care promite să aducă un val de proaspăt în segmentul auto accesibil. Hyundai se pregătește să lanseze în Europa versiunea complet electrică a modelului său Casper, un mini crossover care ar putea concura direct cu vehicule electrice low-cost de la Renault, Stellantis și VW, inclusiv cu populara Dacia Spring. Acest nou venit pe piață este așteptat să aibă un preț de vânzare de sub 20.000 de euro, conform rapoartelor.

Hyundai Casper se va alătura valului de vehicule electrice mici și mini care sunt deja vândute în regiune sau care sunt planificate pentru Europa. Printre acestea se numără Dacia Spring construită în China, Twingo electric de la Renault și Citroen e-C3. De asemenea, Casper va oferi Hyundai un rival pentru mașinile electrice low-cost lansate în Europa de producătorii auto chinezi precum MG Motors (SAIC) și BYD.

Citește și: Furturi în creștere: Hyundai și Kia, victime ale hoților de mașini

hyundai-casper-interior

Hyundai Casper Interior

Ce este Hyundai Casper, alternativa la Dacia Spring

Se așteaptă ca Hyundai să prezinte Casper în Europa în al treilea trimestru al acestui an, cu primele livrări începând spre sfârșitul anului. Producția versiunii complet electrice a modelului Casper va începe în iulie, conform unui raport din ziarul sud-coreean Chosun Daily.

Casper este vândut în Coreea de Sud cu un motor pe benzină de 1.0 litri cu trei cilindri, o variantă care nu va fi disponibilă în Europa. Vehiculul se bazează pe aceeași platformă ca și minicarul i10, care este construit în Turcia și vândut în Europa. Versiunea complet electrică a modelului Casper va fi exportată din fabrica Gwangju din Coreea de Sud.

Fotografiile spion ale unui Casper camuflat, surprinse în timpul testelor în Suedia, arată un autovehicul cu 200-250 mm mai lung decât versiunea coreeană, pentru a satisface mai bine nevoile clienților europeni. Conform raportului Chosun Daily, Casper EV va avea o baterie mai puțin costisitoare din fosfat de litiu și fier (LFP) cu o autonomie de 200 km până la 300 km, conform Autonews.com.

Citește și: Ar putea fi cea mai urâtă mașină electrică și vine din Rusia. Prototipul ca o cutie pe care nu l-ai vrea pe străzi

Hyundai face valuri pe piața de mașini electrice

Cel mai ieftin vehicul electric al Hyundai în Europa este SUV-ul mic Kona, care începe de la 36.400 de euro în Germania. Lionel Keogh, șeful Hyundai Franța, a declarat pentru revista Auto Moto că Casper EV va avea un preț în jurul valorii de 20.000 de euro și va concura cu Dacia Spring și Citroen e-C3.

Această inițiativă subliniază eforturile Hyundai de a menține baza sa de clienți în segmentele de mașini mici și minicar, unde vinde hatchback-urile i10 și i20, cu un vehicul care acoperă ambele segmente, ca o fuziune între segmentele A și B. „Cred că ar funcționa pentru vehiculele electrice”, a adăugat Michael Cole, șeful Hyundai Europa.

Astfel, Hyundai Casper se anunță a fi o alternativă promițătoare la Dacia Spring și alte vehicule electrice accesibile, aducând pe piață o opțiune nouă pentru cumpărătorii interesați de mobilitatea electrică la un buget accesibil. Cu un design adaptat nevoilor europene și o autonomie competitivă, Casper ar putea face valuri în segmentul său de piață.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele