03 ian. 2024 | 10:53

Alex Chipciu a dezvăluit cel mai greu moment din viața sa. Drama care l-a marcat: ”Am avut atac de panică pe teren”

SPORT
Alex Chipciu a dezvăluit cel mai greu moment din viața sa. Drama care l-a marcat: ”Am avut atac de panică pe teren”

Mijlocașul Alexandru Chipciu se apropie de vârstă retragerii din fotbal, dar rămâne unul dintre cei mai buni jucători din prima ligă. Acesta a  dezvăluit care a fost cel mai greu moment din cariera lui, când ajunsese să ia pastile pentru a putea juca.

Drama lui Alex Chipciu

Alex Chipciu a intrat în fotbalul mare în urmă cu 13 ani, la FC Brașov. Apoi a ajuns la Steaua București (actuala FCSB), de unde s-a transferat la Anderlecht. El a mai jucat la Sparta Praga și CFR Cluj, iar acum este mijlocașul echipei Universitatea Cluj. Acesta a dezvăluit care a fost cel mai greu moment din viața sa.

În decembrie 2017, Alex Chipciu a trecut printr-o perioadă foarte grea, după decesul tatălui său. Mijlocașul de bandă evolua în acea perioadă la Anderlecht, iar acum a dezvăluit că a trecut cu greu peste acel moment și s-a confruntat cu anxietatea  și depresia. El a făcut un atac de panică chiar pe teren, în timpul unui meci.

Alex Chipciu a dezvăluit cel mai greu moment din viața sa: ”Am avut atac de panică pe teren”

Alex Chipciu joacă la U Cluj.

”Am avut nişte probleme după ce a murit tata. Anixetate, depresie… Luam pastile, dormeam pe teren, nu puteam să mă mişc. Cam după vreo 6-7 luni au început problemele astea. N-am vorbit cu nimeni. Eu am rămas singurul bărbat din toată familia mea.

Gândurile le-am interiorizat în continuu. S-a acumulat starea asta şi la un meci de Cupă mi s-a făcut rău pe teren. Toată partea îmi amorţea. Era un atac de panică, ăla a fost momentul când a declanşat.

Citește și: Cele mai amuzante propuneri pentru Alex Chipciu după atacul viral împotriva CSA Steaua: ”Cazare gratuită pentru el la Năvodari și Bușteni”

Am apelat şi la psiholog. Luam pastile, care îţi calmează stările, dar m-a ajutat mai mult să vorbesc cu psihologii. Au fost multe care m-au ajutat. Pentru problemele astea mi se pare OK să mergi la psiholog. Altfel nu ştiu cum ai putea să scapi”, a declarat Alex Chipciu la OrangeSport.

Alex Chipciu, aproape de revenirea la FCSB

În această vară, Alex Chipciu a fost la un pas de o revenire la FCSB, după ce îi expirau împrumutul la U Cluj și contractul cu CFR Cluj. Jucătorul a recunocut că și-a dorit să joace din nou la echipa lui Gigi Becali, dar după o discuție cu soția a preferat să rămână la formația ardeleană.

Citește și: Alex Chipciu s-a dezlănțuit la adresa Stelei. Ce a putut să spună: ”Cum să continui tradiția cu jucătorii ăștia și cu echipamentul ăla fake?”

”A existat discuţia cu Mihai Stoica, da. N-am vrut niciodată să vorbesc despre asta, că am refuzat. Într-o seară eram convins să vin, doar că apoi am stat de vorbă cu soţia.

Am patru fete și e foarte greu pentru mine să plec. Punând lucrurile astea… Dacă eram singur, îmi luam geanta şi plecam pentru că mă motivează performanţa”, a mai spus Alex Chipciu.

Alex Chipciu, care a fost folosit și ca fundaș lateral, a adunat 116 meciuri și 24 de goluri la FCSB în campionat, între ianuarie 2012 și iunie 2016.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele