18 sept. 2024 | 13:59

Cariere actoricești distruse de un singur rol: Starurile de la Hollywood care n-au rezistat eșecurilor

ACTUALITATE
Cariere actoricești distruse de un singur rol: Starurile de la Hollywood care n-au rezistat eșecurilor
Elizabeth Berkley în „Showgirls”

Deși majoritatea starurilor de la Hollywood pot trece peste câteva eșecuri, există anumite roluri care le pot afecta definitiv cariera. În acest articol, discutăm despre 17 actori a căror carieră a fost profund afectată de un singur rol controversat.

Faye Dunaway și „Mommie Dearest”

Faye Dunaway, cunoscută pentru performanțele sale remarcabile, a suferit o lovitură majoră în cariera sa după rolul din filmul „Mommie Dearest” (1981), în care a interpretat-o pe Joan Crawford. Deși inițial s-a sperat că filmul va fi un succes, acesta a avut un impact negativ asupra imaginii sale publice. Criticii au considerat interpretarea ei exagerată și nefavorabilă, iar filmul i-a adus un premiu Razzie pentru cea mai proastă actriță. Din acel moment, Dunaway a avut dificultăți în a găsi roluri importante, iar impactul acestui film a rămas o umbră asupra carierei sale.

Faye Dunaway

În 2016, Dunaway a recunoscut că rolul din „Mommie Dearest” i-a afectat imaginea în mod ireversibil, spunând: „Am pierdut totul peste noapte. Filmul a schimbat direcția carierei mele într-un mod din care oamenii nu și-au mai putut schimba impresia despre mine.”

Elizabeth Berkley și „Showgirls”

Elizabeth Berkley, cunoscută pentru rolul său din „Saved by the Bell”, a avut mari așteptări în cariera sa cinematografică după ce a fost aleasă să joace în „Showgirls” (1995). Deși filmul a fost regizat de Paul Verhoeven și scris de Joe Eszterhas, cunoscuți pentru succesul lor anterior cu „Basic Instinct”, „Showgirls” s-a dovedit a fi un eșec de proporții. Performanța lui Berkley a fost puternic criticată, iar cariera ei a intrat rapid în declin.

Elizabeth Berkley în „Showgirls”

Elizabeth Berkley în „Showgirls”

În 2020, Berkley a vorbit despre cât de mult a fost afectată de reacțiile negative la film, menționând: „Am fost hărțuită și nu înțelegeam de ce eram vinovată. Mi-am făcut treaba ca actor și am urmat viziunea regizorului.” Cariera ei cinematografică nu și-a revenit niciodată complet după acest eșec.

Cariera altor actori afectați de un singur rol

Shannen Doherty în „Mallrats”

Shannen Doherty a părăsit serialul de succes „Beverly Hills, 90210” în speranța de a-și lansa o carieră în cinematografie. Din păcate, filmul „Mallrats” (1995), regizat de Kevin Smith, a fost un eșec la box-office, iar Doherty a fost ținta criticilor. Ca urmare, cariera ei cinematografică a stagnat, iar actrița a recunoscut că filmul i-a afectat drastic parcursul profesional.

Shannen Doherty în „Mallrats”

Brandon Routh și „Superman Returns”

Brandon Routh a fost ales din mii de candidați pentru a juca rolul principal în „Superman Returns” (2006), dar, în ciuda recenziilor favorabile ale filmului, cariera sa nu a decolat așa cum se aștepta. În 2020, Routh a reflectat asupra impactului negativ pe care l-a avut acest rol asupra carierei sale, spunând că a fost o experiență dificilă să accepte lipsa de succes pe termen lung după acest proiect.

Brandon Routh în „Superman Returns”

Aceste exemple evidențiază cât de vulnerabile pot fi carierele actorilor din cauza unui singur rol controversat sau prost primit. În multe cazuri, acești actori nu și-au revenit niciodată pe deplin, fiind permanent marcați de aceste eșecuri.