03 sept. 2024 | 13:51

10 filme cu Ben Stiller pe care trebuie să le vezi. Comedia este sinonim cu numele marelui actor de la Hollywood

ACTUALITATE
10 filme cu Ben Stiller pe care trebuie să le vezi. Comedia este sinonim cu numele marelui actor de la Hollywood

Ben Stiller este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați actori de comedie de la Hollywood, fiind renumit pentru talentul său de a aduce umorul în situații absurde și personaje memorabile. Cu o carieră ce se întinde pe mai multe decenii, Stiller a reușit să câștige inimile publicului din întreaga lume printr-o serie de filme iconice. Iată o listă cu 10 filme cu Ben Stiller pe care orice fan de comedie ar trebui să le vadă.

Night at the Museum (2006)

”O noapte la muzeu” este una dintre cele mai populare comedii pentru familie în care Ben Stiller joacă rolul unui paznic de noapte care descoperă că exponatele muzeului prind viață după apusul soarelui.

Filmul combină efecte speciale impresionante cu momente comice, iar Stiller strălucește în rolul său de Larry Daley, încercând să gestioneze haosul creat de dinozauri, soldați în miniatură și alte personaje istorice care se trezesc la viață.

În încercarea de a-și pune viața în ordine și de a evita evacuarea, Larry acceptă un post de paznic de noapte la Muzeul de Istorie Naturală din New York, crezând că va fi o slujbă ușoară și monotonă.

Cu toate acestea, descoperă rapid că muzeul ascunde un secret magic: datorită unei tablete egiptene antice, toate exponatele prind viață după lăsarea întunericului.

Astfel, Larry se trezește brusc într-o lume plină de haos, unde trebuie să gestioneze dinozauri care se plimbă prin holurile muzeului, miniaturi ale unor soldați romani și cowboy care se ceartă între ei, și un Attila Hunul furios care provoacă probleme.

Succesul acestui film a dus la realizarea a două continuări la fel de amuzante.

Tropic Thunder (2008)

Ben Stiller nu doar că joacă în „Tropic Thunder”, ci este și regizorul și co-scenaristul acestei satire de succes despre industria cinematografică de la Hollywood. Filmul urmărește povestea unui grup de actori care, în timpul filmărilor unui film de război, ajung să fie implicați într-un conflict real.

Stiller interpretează rolul lui Tugg Speedman, un actor de acțiune ale cărui zile de glorie par a fi apuse. Cu o distribuție de excepție, incluzându-i pe Robert Downey Jr., Jack Black și Tom Cruise, „Tropic Thunder” este o comedie inteligentă și plină de acțiune care critică subtil industria filmului.

Meet the Parents (2000)

„Meet the Parents” este una dintre cele mai amuzante și memorabile comedii romantice, în care Ben Stiller joacă rolul lui Greg Focker, un asistent medical care încearcă să facă o impresie bună asupra socrului său viitor, interpretat de Robert De Niro.

Filmul este plin de situații comice și de neînțelegeri jenante, care fac deliciul publicului. Chimie dintre Stiller și De Niro este punctul forte al filmului, iar succesul acestuia a dus la realizarea a două continuări: „Meet the Fockers” și „Little Fockers”.

Vezi și: 10 filme cu Julianne Moore pe care trebuie să le vezi. Rolul fenomenal care i-a adus premiul OSCAR pentru cea mai bună actriță

Zoolander (2001)

Ben Stiller își arată talentul de parodie și umor absurd în „Zoolander”, un film care explorează lumea superficială și plină de glitz a modei. Stiller joacă rolul lui Derek Zoolander, un model mascul care este spălat pe creier pentru a-l asasina pe premierul din Malaezia.

Derek Zoolander este un model aflat în apogeul carierei sale, fiind de trei ori câștigător al premiului „Modelul Masculin al Anului”.

Cu toate acestea, în momentul în care pierde premiul în favoarea noului venit Hansel (interpretat de Owen Wilson), Derek începe să-și pună întrebări despre valoarea și locul său în lume. Această pierdere îl conduce la o criză existențială, accentuată de propria sa lipsă de conștientizare și de inteligentă.

În film, Derek este manipulat de către maleficul designer de modă Mugatu (interpretat de Will Ferrell) pentru a deveni un asasin.

Planul lui Mugatu este de a folosi influența lui Zoolander pentru a-l ucide pe premierul Malaeziei, care intenționează să elimine munca copiilor din industria modei. Mugatu îl spăla pe creier pe Derek, folosind muzică și mesaje subliminale pentru a-l pregăti să execute planul său sinistru.

Cu o poveste hilară și apariții cameo din partea unor vedete cunoscute, „Zoolander” a devenit rapid un film cult și a avut o continuare în 2016. Personajul lui Stiller, cu expresia sa caracteristică „Blue Steel”, rămâne unul dintre cele mai recunoscute și iubite roluri ale sale.

The Secret Life of Walter Mitty (2013)

”The Secret Life of Walter Mitty” este o combinație de comedie și dramă, în care Ben Stiller joacă rolul principal și este totodată regizorul filmului.

Actorul îl interpretează pe Walter Mitty, un angajat al revistei „LIFE” care duce o viață monotonă și obișnuită, dar care își petrece mult timp visând cu ochii deschiși la aventuri extraordinare.

Când o fotografie importantă lipsește, Walter pleacă într-o adevărată aventură în jurul lumii pentru a o găsi. Filmul este apreciat pentru mesajul său inspirațional și pentru imaginile sale spectaculoase, arătând latura mai sensibilă a lui Stiller.

Along Came Polly (2004)

În pelicula ”Along Came Polly”, Ben Stiller îl interpretează pe Reuben Feffer, un consultant de risc prudent a cărui viață este dată peste cap atunci când soția lui îl înșală în luna de miere.

După întoarcerea acasă, el începe o relație cu Polly, o veche prietenă din școală, interpretată de Jennifer Aniston, care este opusul său total – spontană și lipsită de griji.

Filmul este o comedie romantică amuzantă care explorează ideea de a-ți depăși fricile și de a trăi viața la maximum.

Dodgeball: A True Underdog Story (2004)

”Dodgeball” este o comedie sportivă în care Ben Stiller joacă rolul lui White Goodman, un proprietar egocentric și vanitos al unei săli de sport.

El se confruntă cu un grup de outsideri, conduși de Vince Vaughn, care formează o echipă de dodgeball pentru a salva sala lor de fitness de la faliment.

Pelicula este plină de momente comice și de competiție intensă, iar Stiller reușește să aducă un farmec unic personajului său antagonist, făcându-l unul dintre cei mai amuzanți și memorabili ticăloși din comediile de la Hollywood.

Vezi și: 10 filme cu Olivia Colman pe care trebuie să le vezi. Rolul fenomenal care i-a adus premiul OSCAR pentru cea mai bună actriță

There’s Something About Mary (1998)

Această comedie romantică regizată de frații Farrelly îl plasează pe Ben Stiller în rolul lui Ted Stroehmann, un bărbat timid care își reîntâlnește dragostea din liceu, Mary, interpretată de Cameron Diaz.

”There’s Something About Mary” este cunoscut pentru umorul său neconvențional și pentru scenele de situații jenante, cum ar fi momentul iconic cu gelul de păr. Filmul a avut un mare succes de box office și a consolidat poziția lui Stiller ca unul dintre cei mai buni actori de comedie ai generației sale.

The Royal Tenenbaums (2001)

În această comedie dramatică regizată de Wes Anderson, Ben Stiller joacă rolul lui Chas Tenenbaum, unul dintre copiii talentați ai unei familii disfuncționale.

”The Royal Tenenbaums” este cunoscut pentru stilul său vizual distinctiv și pentru umorul său subtil. Interpretarea lui Stiller, a unui personaj supraprotector și obsedat de securitate, aduce o notă emoționantă filmului.

Alături de o distribuție impresionantă, incluzându-i pe Gene Hackman, Anjelica Huston și Gwyneth Paltrow, acest film este o explorare unică a dinamicilor de familie și a relațiilor umane.

Mystery Men (1999)

”Mystery Men” este o comedie de supereroi în care Ben Stiller joacă rolul lui Mr. Furious, un supererou neconvențional care, alături de o echipă de alți eroi „speciali”, încearcă să salveze orașul de un răufăcător malefic.

Filmul este o parodie inteligentă a genului supereroilor, plin de personaje bizare și situații comice.

Cu o distribuție diversificată care îi include pe William H. Macy și Hank Azaria, „Mystery Men” oferă o abordare unică și amuzantă asupra ideii de supereroi, făcându-l un film de referință pentru fanii comediilor de acțiune.

Vezi și: 10 filme cu Joaquin Phoenix pe care trebuie să le vezi. Versatilitatea și profunzimea personajelor sale l-au transformat într-un superstar