25 iul. 2023 | 16:23

Zona din Alaska mai periculoasă decât Triunghiul Bermudelor: detaliile ce te vor pune pe gânduri

ACTUALITATE
Zona din Alaska mai periculoasă decât Triunghiul Bermudelor: detaliile ce te vor pune pe gânduri

Dacă evenimentele misterioase din Triunghiul Bermudelor au intrat deja în legendă, există o zonă pe Terra ce a devenit mai periculoasă decât faimosul triunghi din Pacific. Aceasta se află pe teritoriul celui mai întins stat american și este supranumit „Triunghiul din Alaska”. Aici, numărul cazurilor ce se soldează cu dispariții de persoane este aproape înspăimântător.

Zona din Alaska mai periculoasă decât Triunghiul Bermudelor

Triunghiul Bermudelor” din Alaska este o zonă delimitată între trei localități, Anchorage și Juneau, în sudul statului, și Utqiagvik, un mic și îndepărtat orășel de pe coasta de nord.

Să nu uităm că statul Alaska, ce face parte din SUA, are o suprafață de cinci ori mai mare decât România, dar o populație de aproximativ 730.000 de oameni.

Dar, oficialitățile de aici estimează că, începând de la jumătatea anilor 1970, peste 20.000 de persoane au dispărut fără urmă în vasta regiune denumită „Triunghiul din Alaska”.

Dacă luăm în calcul densitatea extrem de mică a populației, rata disparițiilor este incredibil de mare. Pentru toată Alaska, aceasta ajunge, în medie, la 2.250 de persoane dispărute în fiecare an, dublu față de aceeași rată la nivelul întregii țări.

Unul dintre cele mai mediatizate cazuri de dispariție a fost cel din octombrie 1972. Atunci, o aeronavă care transporta doi politicieni proeminenți, Thomas Hale Boggs Sr., liderul majorității din Camera Reprezentanților și congresmenul Nick Begick, a dispărut în mod misterios în apropierea orașului Juneau. Alături de cei doi au mai dispărut asistentul lui Begich, Russell Brown și pilotul Don Jonz, scrie iflscience.com.

Zona din Alaska mai periculoasă decât Triunghiul Bermudelor: detaliile ce te vor pune pe gânduri

„Triunghiul din Alaska”, zona unde dispar anual, în medie, circa 2.250 de oameni

Detaliile ce te vor pune pe gânduri

În căutările resturilor avionului și al trupurilor decedaților au fost implicate 40 de avioane militare și 50 de aeronave civile, care au acoperit o suprafață de 50.000 de kilometri pătrați, una dintre cele mai mari căutări din întreg statul, dar după 39 de zile nu a fost găsită nicio urmă a celor patru și nici a aeronavei.

Dat fiind că Boggs fusese membru în Comisia Warren, cea care a investigat în mod oficial asasinarea președintelui J.F. Kennedy, au fost lansate numeroase teorii ale conspirației, pornind de la faptul că Boggs n-ar fi fost de acord cu concluziile anchetei.

Un alt caz mediatizat a fost cel al lui Gary Frank Sotherden, un new-yorkez de 25 de ani care, la mijlocul anilor 1970, a călătorit în Alaska pentru a vâna, dar nu s-a mai întors niciodată acasă.

Abia în vara lui 1997, un alt vânător a descoperit un craniu în zona râului Porcupine, de unde, în 2022, s-a extras ADN, analiza acestuia conformând că era vorba de Sotherden. Concluzia anchetatorilor a fost că acesta ar fi fost ucis de un urs.

De asemenea, în 2012, alergătorul Michael LeMaitre a participat la cursa Seward’s Mount Marathon, pe Mount Seward (3.000 de metri înălțime). Martorii l-au văzut ajungând sus, dar nimeni nu l-a mai văzut vreodată din acel moment. Iar cazurile de acest fel sunt nenumărate.

Explicațiile pentru ele sunt diferite, de la răpirea de către extratereștri și porți stelare către alte universuri, până la existența unor anomalii electromagnetice.

De altfel, ultima teorie menționată susține faptul că Triunghiul Alaska este situat într-o zonă supusă așa-numitelor „vortexuri energetice”, teorie postulată de cercetătorul și criptozoologul american Ivan T. Sanderson, care a afirmat că în acea zonă au fost detectate unele anomalii electromagnetice, care apar de-a lungul unor linii magnetice numite și ”linii ley”.

Potrivit experților, din aceste spirale energetice, prezente în diferite puncte ale globului terestru (Bermude, Valea Indusului, vulcanul Hamakulia din Hawaii, Triunghiul Diavolului de lângă Japonia, Stonehenge, Insula Paștelui și alte locuri îndepărtate ale Siberiei, Australia), s-ar crea o multitudine de fenomene deosebit de bizare, capabile să interfereze cu omul în moduri diferite, atât fizic cât și mental.

În locul ipotezelor ce implică forțe mistice ori anomalii magnetice, este evident că acea zonă îndepărtată și aproape pustie din Alaska este un loc foarte bun în care să dispari. Sunt mai mulți caribu (o specie de cerb sălbatic, debotezați reni după ce sunt domesticiți) în Alaska, decât oameni.

Dacă raportăm numărul locuitorilor la suprafața statului, va rezulta că doar 1/20 din 1% din Alaska este locuită. În rest, există o sălbăticie aproape neatinsă, completată de munți periculoși, ghețari, ape reci, milioane de lacuri, nenumărate crevase, văi vaste și, firește, numeroși urși. Toate acestea pot fi cauze mult mai plauzibile pentru disparițiile de persoane decât celelalte ipoteze.

 

 

 

- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996 - Redactor Playtech din 23 iunie 2021 - Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06. 2021 - Redactor, ... vezi toate articolele