05 mai 2023 | 09:00

WhatsaApp devine mai stresant ca niciodată, doar asta nu îți doreai în aplicația de chat

ACTUALITATE
WhatsaApp devine mai stresant ca niciodată, doar asta nu îți doreai în aplicația de chat

WhatsApp devine o sursă majoră de stres pentru utilizatori, dacă ai în vedere cea mai recentă actualizare a aplicației disponibilă momentan în beta. Pe de altă parte, în doar câteva săptămâni, ar trebui să ajungă la marea masă a utilizatorilor.

WhatsApp are de mult timp este două miliarde de utilizatori. Pentru a-și menține și extinde popularitatea, programul încearcă să introducă la scară largă chiar și funcții care entuziasmează un procent infim din marea masă a celor care folosesc aplicația. Așa am ajuns la GIF-uri animate care îți vor face viața mai grea atunci când vrei să te concentreze pe câteva mesaje scrise dintr-o conversație.

whatsapp gif actualizare

WhatsApp, un pic mai animat, mult mai stresant

Fișierele animate de tip GIF sunt foarte populare pe internet, deși WhatsApp nu le-a suportat niciodată la nivel nativ. Cu alte cuvinte, animațiile nu se vedeau direct în conversație, ci trebuia să faci un click pe imagine pentru o vedea ca fiind animată, ca și cum ai reda un film. Cea mai recentă versiune beta a programului remediază această ”problemă” și redă GIF-urile în timp real, în fluxul de chat.

Funcția disponibilă momentan în versiunea beta de WhatsApp nu este neapărat revoluționară, dar aliniază WhatsApp la alte aplicații populare de chat care au incorporat deja suportul nativ pentru GIF-uri animate.

Pentru a nu te scoate însă la pensie respectivele animații, la fel ca în alte programe care le suportă, WhatsApp a decis să opteze totuși pentru o implementare un pic diferită. Practic, animația asociată unui GIF va fi redată automat o singură dată în fluxul conversației, urmând ca imediat după acea să fii nevoit să apeși pe play pentru a o vedea de mai multe ori. Dincolo de faptul că alternativa ar fi mult mai obositoare, argumentul că acele animații ar putea pune presiune pe acumulatorul telefonului a fost de asemenea luat în calcul.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele