07 apr. 2023 | 15:59

Vouchere energie 2023: ce fac românii cu banii de la stat, e bătaie pe tichetele pentru facturi gratis

ACTUALITATE
Vouchere energie 2023: ce fac românii cu banii de la stat, e bătaie pe tichetele pentru facturi gratis

După cum știm, statul român derulează mai multe măsuri de sprijin pentru populația nevoiașă, în această perioadă dificilă din punct de vedere economic. Una dintre măsuri vizează acordarea de tichete sociale categoriilor de persoane vulnerabile, cum ar fi pensionarii cu venituri foarte mici.

Din fericire, se pare că banii de la stat sunt foarte apreciați de către români, care se folosesc în număr extrem de mare de voucherele pentru energie pentru a-și acoperi costul facturilor la energie.

Unii ajung să achite chiar integral facturile în baza acestor tichete, ceea ce înseamnă că statul le asigură un real sprijin în această perioadă tulbure.

Cele mai recente date oferite de guvernanții noștri indică faptul că, până acum, peste 1,5 milioane de beneficiari care au făcut plăţi prin cardul de energie.

1.400 de lei de la stat, să-ți plătești facturile fără probleme și să consumi liniștit energie

„Am depăşit, zilele acestea, pragul de 1,5 milioane de beneficiari care au făcut plăţi prin cardul de energie. Procesul s-a fluidizat, iar pe măsură ce se emit facturi numărul plăţilor creşte considerabil. Avem 500.000 plăţi într-o săptămână, ceea ce ne confirmă că programul este implementat cu succes.

Reamintesc faptul că acceptăm şi facturi restante, dar condiţia este ca ele să nu fie emise mai devreme de 1 ianuarie 2023, iar perioada de facturare ce poate fi luată în calcul este maxim luna octombrie 2022. Sunt bucuros că şi plata facturilor la lemne funcţionează corespunzător, avem deja peste 4.000 de astfel de facturi plătite, beneficiarii primind numerar sumele.

Mai sunt încă trei luni pentru utilizarea primei tranşe de 700 lei din ajutorul aferent acestui an şi mă bucur să constat buna mobilizare a Poştei Române în toată această perioadă de implementare a programului. Prezenţa factorilor poştali în teren este un sprijin important pentru beneficiarii care nu se pot deplasa la oficiile poştale sau care nu pot accesa platforma de plăţi online. În total, 430.000 familii şi-au plătit facturile fără să se deplaseze”, a declarat ministrul Marcel Boloş.