03 mai 2023 | 11:55

VIDEO Unde mergi când te-ai săturat de agitația cotidiană: ghidul care îți arată cum poți fi singur, în sfârșit

ACTUALITATE
VIDEO Unde mergi când te-ai săturat de agitația cotidiană: ghidul care îți arată cum poți fi singur, în sfârșit

Telefoane care sună, facturi de plătit, copii care țipă, iată suma tuturor evenimentelor care ne pot stresa, în cursul unei zile.

Așadar, ce putem face ca să scăpăm de stresul cotidian și de zumzetul oamenirii Am putea merge, desigur, într-o vacanță, însă și acolo avem șanse reale de a da peste oameni.

Ghidul video care te învață unde te duci ca să scapi de oameni

În acest scop, RealLifeLore a creat un ghid video de călătorie pentru cei care pur și simplu s-au săturat de semenii lor.

Un bun exemplu, în acest sens, sunt insulele vulcanice Tristan Da Cunha din Oceanul Atlantic de Sud, aflate la mai bine de 2.700 de kilometri de Africa de Sud.

Acesta este unul dintre cele mai îndepărtate puncte de pe glob, care este, ce-i drept, locuit de oameni, însă numărul lor ajunge la 264. Din nefericire, nu există niciun aeroport în apropiere, așa că va trebui să faci cumva să te descurci cu transportul.

Iar dacă acest loc nu te mulțumește din diverse motive, poți să mergi spre Point Nemo. În traducere din latină, numele înseamnă „nimeni” și face referire și la Căpitanului Nemo, al lui Jules Verne.

Nemo este un punct din vastul Ocean Pacific, situat la 2.689 de kilometri distanță de primii oameni, ceea ce îl face cel mai îndepărtat loc de pe Pământ.

Aici nu există pământ, așa că cel mai probabil ar trebui să locuiești undeva pe mare. Este atât de îndepărtat încât, dacă ai ajunge la el, cei mai apropiați oameni de tine ar fi, probabil, astronauții de pe Stația Spațială Internațională, însă numai dacă s-ar întâmpla să fie deasupra ta în acel moment.

Nici măcar rutele de transport maritim nu traversează acel loc, iar acolo poți ajunge în 15 zile, 10 ore și 37 de minute, dacă te grăbești, evident.

Suntem din ce în ce mai mulți pe această planetă, iar asta nu ne ajută deloc să rămânem sănătoși, din punct de vedere psihic.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele