18 aug. 2023 | 13:40

Vești revoltătoare pentru localnici și turiștii care vin la plajă în Italia. Nu mai ai voie cu mâncare și băutură de acasă

ACTUALITATE
Vești revoltătoare pentru localnici și turiștii care vin la plajă în Italia. Nu mai ai voie cu mâncare și băutură de acasă

Plajele din Italia se pare că interzic turiștilor să-și aducă propria mâncare sau băutură. În regiunea italiană Puglia, se spune că unele plaje deținute privat împiedică familiile să mănânce din mâncarea adusă de acasă.

Regula care i-a înfuriat pe italieni

Multe plaje din Italia sunt deținute privat de hoteluri și restaurante, iar aceștia percep taxe de la turiști pentru închirierea umbrelelor și șezlongurilor, relatează The Sun.

În încercarea de a încuraja turiștii să cheltuiască bani la propriile lor baruri și localuri, unele plaje private au interzis picnicurile aduse de acasă.

Potrivit ziarului italian La Repubblica, trei familii au fost „intimidate” să nu consume mâncarea adusă de acasă de către membrii personalului de la o plajă privată.

Oamenii au povestit că au fost „literalmente intimidați” în timp ce deschideau mâncarea.

„Cele trei familii, care ajunseseră la plajă cu copiii lor, au spus: «Când am deschis sacoșele cu mâncare, am fost abordați și amenințați»”, au adăugat ei.

Website-ul de știri Dividend Wealth a adăugat: „Taxele de intrare pentru unele plaje din Puglia sunt deja de necontrolat”.

Interzis cu mâncare și băuturi la plajă

Dario Dusso, care este rezident local și avocat, se pare că este „furios” pe „interdicția alimentară”.

El a declarat pentru News Italy 24:

„Pur și simplu nu pot face asta. Ei nu au autoritatea. Și dacă este prea târziu pentru acest sezon, pentru că termenele birocrației nu ne-ar permite să intervenim în timp util, începând cu anul viitor vom avertiza pe oricine îndrăznește să interzică oamenilor accesul la proprietatea de stat cu mâncarea lor.”

Michele Colella, care este managerul Lido Calarena, o plajă privată în Cozze, a declarat pentru Dividend Wealth:

„Nu permitem cutii mari frigorifice pentru adunările în grup. Dar dacă aduci un snack, o băutură sau o cutie frigorifică mică, noi închidem ochii.”

Regulile privind mâncarea și băutura pe care turiștii le pot aduce pe plajele italiene variază în funcție de fiecare plajă.

În același timp, alte plaje din Italia iau măsuri pentru a minimiza impactul turiștilor asupra malurilor lor.

În Sardinia, doar 1600 de persoane pot vizita Cala Sisine, în timp ce Santa Maria Navarrese permite doar 1300.

Mai puțini pot vizita Cala Mariolu, unde doar 550 de persoane sunt permise pe zi și fiecare trebuie să plătească o taxă de 1 euro.

În altă parte pe insulă, Plaja Pelosa a interzis prosoapele și le-a cerut vizitatorilor să aducă în schimb covoare care adună mai puțin nisip. Orice vizitator va trebui să plătească 3,50 euro ca să intre pe plajă.

Unii turiști care vor să viziteze plajele Cala Coticcio și Cala Brigantina în arhipelagul La Maddalena vor trebui să plătească 3 euro de persoană pentru acces în fiecare zi, după ce au fost introduse reguli noi.

Arhipelagul în sine este un parc național și accesibil doar cu un ghid, care va costa 25 de euro pentru cinci ore.

Și oricine este prins vizitând arhipelagul fără un ghid ar putea fi supus urmăririi penale. Numai 60 de persoane vor fi permise pe fiecare plajă pe zi, pe măsură ce autoritățile locale caută modalități de a proteja locurile de impactul turismului.