25 mai 2023 | 09:33

Unde trebuie să te angajezi în România ca să fii fericit: top 100 cele mai bune companii pentru oameni

ACTUALITATE
Unde trebuie să te angajezi în România ca să fii fericit: top 100 cele mai bune companii pentru oameni

Nu știi unde să te angajezi ca s-o duci bine? Acum, a fost realizat un studiu care îți ușurează munca de căutare a companiilor celor mai bune din România.

Astfel, conform studiului Cei mai doriți angajatori din România în 2023, realizat de Catalyst Solutions, companiile la care vrei să te angajezi sigur anul acesta sunt prezentate în imaginea de mai jos:

Catalyst.ro

Cele mai bune companii din România în 2023

Desfășurat timp de 18 ani consecutiv, studiul Cei mai doriți angajatori este, la momentul actual, cel mai cuprinzător instrument care măsoară nivelul de atractivitate al angajatorilor la nivel național. Întrebarea „Care este topul primilor 5 angajatori pentru care îți dorești să lucrezi?” primește 14.446 de răspunsuri libere și neasistate.

Participanții la studiu sunt, atât tineri la început de carieră, cât și profesioniști din România, din domeniile științe sociale, business, ingingerie și IT&C. Pe baza răspunsurilor oferite de ei, Catalyst Solutions lansează, în fiecare an, TOP 100 Cei mai doriți angajatori.

Alături de anunțarea celor mai doriți angajatori din România în 2023, studiul oferă informații valoroase pentru antreprenorii și specialiștii iHR în ceea ce privește opiniile și comportamenul candidaților actuali din piața muncii.

Spre exemplu, 71% dintre respondenți aleg angajatorul în funcție de pachetul salarial pe care acesta îl pune la dispoziție. Pentru 50% dintre candidați este important să aibă acces la beneficii atractive. Starea de wellbeing la locul de muncă poate fi asigurată printr-un job sigur, printr-o atmosferă de lucru plăcută și prin echilibrul dintre viața profesională și cea personală a angajatului. Cele 3 argumente se regăsesc în topul criteriilor de alegere a angajatorului pentru 14.446 de respondenți.

Catalyst.ro

Comparând rezultatele cu cele din anul precedent, se remarcă o constantă în alegerile candidaților. Spre exemplu, pachetul salarial atractiv rămâne pe prima poziție în topul voturilor. Procentele sunt destul de similare și în ceea ce privește celelalte criterii de selecție ale angajatorului. Stabilitatea locului de muncă a fost aleasă anul acesta în proporție de 46%, în timp ce anul trecut, voturile s-au ridicat la 50%. Diferența este minoră, iar astfel se deduce faptul că nevoile candidaților din 2022 au rămas aceleași și în 2023.