11 iul. 2023 | 19:48

Unde să nu zbori sub nicio formă vara asta. Aeroporturile pe care trebuie să le eviți în vacanță

ACTUALITATE
Unde să nu zbori sub nicio formă vara asta. Aeroporturile pe care trebuie să le eviți în vacanță

Sezonul vacanțelor este aici. Așa că trebuie să știi unde ar fi bine să nu zbori vara aceasta.

Conform AirHelp, iată cele mai groaznice aeroporturi din lume.

Să aruncăm o privire la unele dintre cele mai proaste aeroporturi din lume. Acest clasament este din scorul AirHelp 2022, care a analizat 138 de aeroporturi din întreaga lume și a luat în considerare punctualitatea zborurilor, calitatea magazinelor și facilităților și evaluarea clienților.

Aeroportul Bristol (BRS). Al cincilea cel mai prost aeroport din lume este Aeroportul Bristol din Marea Britanie. Este un centru important pentru mulți dintre transportatorii low cost din Europa, care sunt, de asemenea, unele dintre cele mai aglomerate companii aeriene din lume. Aceasta înseamnă că primește o cantitate uriașă de trafic: numai în 2019, Aeroportul Bristol a gestionat 8,9 milioane de pasageri. Din păcate, s-a clasat deosebit de jos pentru performanța la timp, de 5,98 din 10. Nu e o veste bună pentru pasageri. Recenziile clienților despre aeroport semnalează și alte probleme. Traficul mare, împreună cu lipsa de personal, duc adesea la cozi lungi la punctele de control de securitate, care se pare că pot dura până la 40 de minute. Există, de asemenea, o lipsă de zone de relaxare, ceea ce duce la așteptări îndelungate și inconfortabile, mai ales în perioadele de vârf de călătorie.

Aeroport Otopeni

Aeroportul Otopeni (Foto: Playtech.ro)

Cele mai proaste aeroporturi din lume

Aeroportul Antalya (AYT). Aeroportul Antalya din Turcia este unul dintre aeroporturile cu cea mai rapidă creștere din lume, numărul de pasageri fiind în creștere cu 125% în 2021, gestionând peste 18 milioane de pasageri. Creșterea este determinată de turiștii care călătoresc pe plajele Turciei și devine deosebit de aglomerat în lunile de vară. Plângerile obișnuite din recenziile clienților includ timpi lungi de așteptare, blocaje la controalele de securitate, dificultăți în obținerea unui taxi și probleme cu găsirea unui loc de depozitare a bagajelor. Aeroportul va avea nevoie de unele actualizări serioase pentru a putea găzdui numărul tot mai mare de pasageri.

Aeroportul Londra Luton (LTN). Pe locul 3 printre cele mai proaste aeroporturi din lume este încă un altul din Marea Britanie: Aeroportul London Luton. Un alt aeroport cu creștere rapidă, London Luton, este în continuă modernizare, cu scopul de a crește capacitatea de gestionre a 38 de milioane de oameni, până la sfârșitul anului 2050 – un obiectiv cu adevărat ambițios. Cu toate acestea, schimbările nu pot veni suficient de repede. Clasamentul AirHelp l-a plasat aproape de partea de jos din cauza unui scor slab de performanță la timp, iar în recenzii pasagerii se plâng adesea de cât de plin și de haotic este, mulți întâmpinând dificultăți în navigarea la punctele de control de securitate, înregistrarea bagajelor și o lipsă gravă de personal. În timpul sezonului aglomerat de călătorii, călătorii se plâng și de cozile masive în fața restaurantelor și a toaletelor, cu foarte puțin spațiu pentru a te așeza și a te relaxa.

Aeroportul Internațional Lombok (LOP). Aeroportul Internațional Lombok din Indonezia este aeroportul cu cele mai mari întârzieri din lume în scorul AirHelp, cu o performanță la timp de doar 4,97 din 10. Este singurul aeroport pe deplin operațional din insula Lombok și, deși este un aeroport modern, bine întreținut, recenziile pasagerilor menționează întârzieri constante, un aspect confuz și probleme cu căldura și umiditatea.

Aeroportul Internațional Toronto Pearson (YYZ). Conform scorului AirHelp din 2022, aeroportul Toronto Pearson din Canada se clasează ca cel mai prost aeroport din lume. Are, de asemenea, una dintre cele mai scăzute evaluări ale clienților: 6,88 din 10. Evaluarea scăzută s-ar putea datora cât de aglomerat este. Aeroportul Toronto Pearson este un important hub pentru pasageri și marfă. Numai în 2019 a gestionat până la 50,5 milioane de pasageri.