21 sept. 2023 | 13:58

Un student a făcut o descoperire rară după ce a fost atras într-o pădure de sunete ciudate. „N-am mai văzut așa ceva”

ACTUALITATE
Un student a făcut o descoperire rară după ce a fost atras într-o pădure de sunete ciudate. „N-am mai văzut așa ceva”

Un student a făcut o descoperire rară după ce a fost atras într-o pădure de sunete ciudate pe care le-a auzit. Tânărul a vrut să afle de unde proveneau acestea, iar ceea ce a văzut a fost de neuitat.

Descoperirea făcută în pădure

Bărbatul, Tony Ng, se afla recent în apropierea parcului Clementi Woods din Singapore, așa că a decis să facă o vizită rapidă.

„Plăcut surprins de cantitatea de viață sălbatică de acolo (având în vedere cât de mic este parcul, n.r.). În timp ce mă plimbam de-a lungul căii am auzit niște zgomote de grohăit care veneau în mod repetat de undeva; la început am crezut că sunt mistreți”, a scris el pe rețelele sociale.

Bărbatul a urmărit zgomotul, dar nu a găsit mistreți. În schimb, a dat peste o maimuță cu aspect neobișnuit, cocoțată pe o creangă de copac.

„La început, am crezut că este un langur cu bandă Raffles. Când am căutat pe Google, mi-am dat seama că nu semăna deloc. Eram confuz pentru că nu semăna cu nimic din ce mai văzusem până atunci”, a spus tânărul, student la Universitatea Națională din Singapore.

Un student a facut o descoperire rara dupa ce a fost atras intr-o padure de sunete ciudate. „N-am mai vazut asa ceva”

Animalul descoperit de studentul atras de sunete stranii

Descoperirea a marcat o premieră

Creatura era de fapt un langur argintiu, dar experții încă lucrează pentru a determina din ce specie face parte, a declarat primatologul Andie Ang pentru Mothership. Se spune că descoperirea făcută de student a marcat prima dată când un langur argintiu a fost văzut în Singapore.

Primatologul a mai spus că langurul ar fi putut ajunge în Singapore înotând din Indonezia sau ca pasager clandestin pe o navă din Malaezia sau Indonezia.

Langurii argintii se găsesc de obicei în pădurile dense din Brunei, Indonezia și Malaezia, potrivit New England Primate Conservancy. Ei sunt cunoscuți și în Batam, în arhipelagul Riau, și pot trăi în pădurile de mangrove și subcoastă, în pădurile de bambus și în pădurile mlăștinoase.

Oficialii parcurilor din Singapore îi îndeamnă pe oameni să stea departe de creatură dacă o văd, să nu o hrănească și să nu o sperie cu poze cu bliț, a declarat How Choon Beng, directorul de gestionare a faunei sălbatice și de informare al NParks.