Un fermier, obligat să plătească 82.000 de dolari pentru un emoji folosit într-o conversație online. Explicația unui judecător
Un fermier din Australia a fost obligat de o instanță să plătească 82.000 de dolari americani pentru un emoji pe care l-a folosit într-o conversație online. Judecătorul a explicat de ce s-a pronunțat în defavoarea lui.
De ce a fost obligat fermierul să plătească 82.000 de dolari pentru un emoji folosit
Fermierul a avut o conversație online cu un cumpărător de cereale care i-a scris: ”Vă rugăm să confirmați contractul”. Bărbatul este bun de plată acum pentru că i-a răspuns acestuia cu un emoji în formă de mână cu degetul mare în sus, ce reprezintă semnul ”OK” pentru cei mai mulți oameni. Însă, australianul nu a livrat marfa.
Conform deciziei unui judecător din Canada, cumpărătorul de cereale trebuie să primească bani, pentru că fermierul a folosit acel emoji.
De cealaltă parte, fermierul a susținut că emoji-ul a fost doar o confirmare a faptului că primise contractul, nu că era de acord cu termenii acestuia.
Însă, judecătorul nu a fost de acord, declarându-se convins că fermierul a aprobat contractul prin intermediul acelui emoji pe care l-a folosit în conversația online, conform Daily Mail.
Avertisment cu privire la acest precedent
De atunci, un expert juridic din Australia a avertizat că judecătorii ar putea folosi hotărârea canadiană pentru cazuri similare ce implică un emoji cu degetul mare în sus, deoarece a fost stabilit un precedent.
Șeful departamentului național de drept industrial și de dreptul muncii de la Slater and Gordon, Andrew Rich, a declarat că „nimic nu împiedică” un judecător australian să citeze cazul.
”O instanță australiană poate lua în considerare această decizie juridică atunci când ia o hotărâre. Poate fi considerată ca o sugestie sau un sfat din partea unei alte instanțe”, a declarat pus Andrew Rich.
El a spus că australienii s-ar putea confrunta cu obligații similare dacă șeful lor le trimite un contract și ei răspund la mesaj cu un emoji ce arată o mână cu deget mare în sus pentru a confirma că l-au primit. Acest lucru ar putea fi interpretat greșit ca însemnând că sunt de acord cu contractul.
Emoji-ul ce l-a costat 82.000 de dolari pe fermieri, considerat ”pasiv agresiv”
Emoji-ul ce l-a costat 82.000 de dolari pe fermieri este considerat ”pasiv agresiv” de către generația Z. Indiferent dacă discuția este informală, între prieteni sau la locul de muncă, pictograma pare să aibă o semnificație foarte diferită, „nepoliticoasă”, în rândul tinerilor.
Un tânăr de 24 de ani de pe Reddit a rezumat argumentul generației sale referitor la acest emoji, spunând că este mai bine „să nu fie folosit niciodată în nicio situație”, pentru că este „jignitor”.
”Nimeni de vârsta mea de la birou nu o face, dar cei din Generația X o fac mereu. Mi-a luat ceva timp să mă adaptez și să-mi scot din cap că înseamnă că sunt supărați pe mine”, a adăugat el.
Alții au fost de acord că nu este recomandată folosirea acestui emoji, mai ales la locul de muncă, unde poate face ca echipa să pară neprietenoasă.