08 iun. 2023 | 19:08

Un bărbat, concediat pentru pauze de toaletă prea multe și prea lungi. Argumentele lui au fost în zadar 

ULTIMA ORĂ
Un bărbat, concediat pentru pauze de toaletă prea multe și prea lungi. Argumentele lui au fost în zadar 

Un bărbat a fost concediat pentru pauze de toaletă prea multe și prea lungi, în China. Argumentele lui au fost în zadar, iar cazul a stârnit dezbateri aprinse pe rețelele sociale chineze, unde cei mai mulți utilizatori s-au arătat solidari cu angajatorul.

Cât timp petrecut la toaletă i-a adus bărbatului concedierea

Într-o perioadă de 10 zile, între 7 și 17 septembrie 2015, care a inclus și cel puțin o zi liberă, bărbatul concediat a fost la toaletă de 22 de ori și a stat între 47 și 196 de minute sau peste 3 ore, potrivit companiei.

Angajatul a fost concediat în septembrie 2015, angajatorul invocând prevederi din regulamentul de ordine interioară. El s-a apărat în zadar spunând că a suferit o intervenție chirurgicală pentru o problemă ano-rectală în decembrie 2014, în urma căreia a rămas cu unele probleme și dureri.

Instanța i-a dat dreptate angajatorului

Bărbatul s-a adresat instanței în octombrie 2015, iar cele două părți au început un proces îndelungat în vederea soluționării conflictului de muncă. În cele din urmă, cazul a ajuns la înalta instanță din Tianjin.

Aceasta a hotărât că perioadele petrecute de Wang la toaletă nu corespundeau „nevoilor fiziologice rezonabile și normale”. În concluzie, acesta nu și-a primit înapoi locul de muncă.

Cazul a stârnit dezbateri aprinse pe rețelele sociale chineze, unde cei mai mulți internauți i-au dat dreptate angajatorului. Însă, unele persoane au fost de partea bărbatului concediat, spunând că acesta suferea de consecințele procedurii chirurgicale.

Unele companii din China au intrat în vizorul autorităților pentru reducerea sau chiar interzicerea pauzele de toaletă, potrivit unui raport citat recent de South China Morning Post.

În urmă cu doi ani, o companie de tehnologie din sudul Chinei a stârnit furia angajaților, după ce i-a amendat pentru că au folosit toaleta de mai multe ori pe zi.