26 apr. 2023 | 12:22

Un adolescent s-a apucat să sape în grădină, după o ceartă cu părinții. Ce a putut să descopere

ULTIMA ORĂ
Un adolescent s-a apucat să sape în grădină, după o ceartă cu părinții. Ce a putut să descopere

Andres Canto avea 14 ani când a avut o mică ceartă cu părinții săi, așa că a luat târnăcopul bunicului său și a început să sape cu furie în grădină, ca să se calmeze.

Descoperirea unui adolescent în propria grăină

Au trecut opt ani de atunci și o mică gaură în iarbă s-a transformat într-o peșteră subterană mare, cu trepte care duc adânc în jos, spre o structură care cuprinde un living și un dormitor.

Tânărul de 22 de ani a oferit Mirror un tur al ascunzătorii sale neconvenționale – care de atunci a fost dotată cu WiFi, boxe și o sobă pe cărbuni.

Andres a declarat pentru Mirror: „În ultimii doi ani, am extins camera principală prin coborârea nivelului solului cu încă o jumătate de metru.

„De asemenea, am început să sap un nou tunel cu 0,5 metri mai adânc pentru a începe o nouă cameră.”

Andres, care este acum actor, își găsește totuși timp să lucreze la proiectul său în weekend-uri. De când a descoperit peștera, tânărul a transformat-o în propria locuință, muncind la ea constant.

„În timpul pandemiei, am făcut pași mari în peșteră, dar acum am mai puțin timp de petrecut cu ea. Îmi dedic doar patru ore pe săptămână pentru a săpa peștera”, a explicat el.

În interiorul peșterii, Andres are o sobă cu cărbuni pentru gătit, un sistem de sunet pentru muzică, WiFi conectat la telefonul său și un pat, precum și patru prize electrice.

Imaginile video arată planul spațios, cu un scaun de camping confortabil și o oglindă pe perete pentru a se pregăt.

Câteva trepte au fost construite pentru a-l conduce pe Andres și mai adânc în subteran, unde noua sa cameră va fi în curând săpată.

Peștera din grădină a fost transformată în casă

Peștera ocupă aproximativ cinci metri pătrați din grădină și se află la cinci metri sub suprafață.

În restul grădinii, familia lui Andres are un iaz și o fântână cu apă – deși o mare parte din spațiu este ocupat de unelte și echipamente.

„Toată familia și prietenii mei sunt obișnuiți cu peștera, unora dintre ei chiar le place să ajute săpând pământul”, a explicat el.

Studentul a declarat anterior că nu are nicio idee despre ce a stârnit inițial ideea de a săpa o groapă în grădina familiei sale din orașul La Romana, Spania.

Dar a început să o folosească ca pe o modalitate de a se relaxa seara, după școală, lucrând la săpătura sa manual mai multe zile pe săptămână.

Proiectul a crescut atunci când prietenul său Andres a adus mașinărie, iar cei doi au petrecut până la 14 ore pe săptămână săpând aproape 3 metri în pământ în grădina părinților săi.

Amenajarea refugiului său a fost deseori determinată de obstacolele care au stat în calea proiectului.

Andres a spus: „Uneori dădeam peste o piatră mare și putea fi frustrant, după ore întregi de săpături, să constat că nu am făcut aproape nimic”.

Inițial, pământul a fost îndepărtat manual cu ajutorul unor găleți, dar, pe măsură ce Andres se adâncea din ce în ce mai mult, a început să studieze tehnicile de excavare și, mai târziu, a dezvoltat un sistem de scripeți pentru a duce molozul la suprafață.

„Întotdeauna mi-a plăcut să construiesc mici colibe. Locuiesc la țară și, de multe ori, când găseam acolo lemne abandonate, îmi construiam o casă frumoasă. Eram un copil cu multă imaginație.”