08 mart. 2023 | 15:55

Uber schimbă regulile jocului: cum te ajută să te descurci în aeroport și, mai ales, să ajungi la timp

ACTUALITATE
Uber schimbă regulile jocului: cum te ajută să te descurci în aeroport și, mai ales, să ajungi la timp

O cursă spre sau de la aeroport îți poate crea adesea multe bătăi de cap, mai ales dacă vorbim despre un aeroport mare unde nu înțelegi exact în ce terminal te afli și unde ar trebui să ajungi.

Călătoria poate fi, în curând, mai puțin descurajantă, totuși. Uber introduce câteva actualizări care pot simplifica călătoriile către și de la aeroporturi.

Uber Reserve, opțiunea care îți dă o mână de ajutor

Cel mai important, vei primi indicații de mers pe jos pentru locația de preluare, dar și pentru revendicarea bagajelor. Toate acestea vor fi disponibile prin opțiunea Uber Reserve.

Uber Reserve va fi, de asemenea, mai utilă pentru programarea călătoriei la sol. Compania va permite rezervarea curselor cu până la 90 de zile în avans, în loc de 30.

Uber Reserve va fi disponibilă și în mai multe orașe nord-americane, iar clienții din New York City pot rezerva curse UberX, XL și Comfort, pe lângă SUV-urile clasice. Între timp, noul nivel Business Comfort va oferi o experiență „unică” celor care călătoresc în interes de serviciu.

Sursele de preluare sunt disponibile la puțin peste 30 de aeroporturi din întreaga lume, inclusiv cele trei mari din zona New York (JFK, LaGuardia și Newark), precum și în Chicago O’Hare și Atlanta.

Uber promite că va da, cât de curând, mai multe detalii despre noua schimbare care vine în ajutorul tău. Practic, se presupune că pin-urile de mers pe jos vor fi disponibile în peste 400 de aeroporturi.

Motivația din spatele upgrade-urilor este clară. Călătoriile la aeroport joacă un rol major în afacerile deținute de Uber și concurează cu Lyft, în alte țări, dar și cu Bolt, la noi în țară, taxiurile și chiar agențiile de închiriere de mașini.

Evident, încă nu se știe când vor intra aceste noi opțiuni în vigoare în România, dar în spiritul corectitudinii, cel mai mare aeroport de la noi (Otopeni) nu are neaparat nevoie de o astfel de opțiune, fiind relativ mic, în comparație cu cele menționate mai sus, în acest articol.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele