18 mai 2023 | 13:25

Uber lansează noi funcții utile: cum vor putea cei mici să călătorească în siguranță

ACTUALITATE
Uber lansează noi funcții utile: cum vor putea cei mici să călătorească în siguranță

De asemenea, compania va începe să ofere curse echipate cu scaune auto pentru copiii mai mici.

Uber continuă să lanseze funcții noi pentru aplicația sa. De această dată în centrul atenției sunt funcțiile axate pe cei mici și pe adolescenți.

La prezentarea anuală a produselor, Uber a anunțat o serie de actualizări, inclusiv introducerea de conturi pentru adolescenți. Începând cu 22 mai, compania va începe să lanseze conturi pentru adolescenți în anumite orașe din SUA și Canada, cu scopul de a ajuta tinerii să călătorească singuri, dar oferind siguranță în același timp.

Uber spune că doar șoferii verificați, cu experiență și foarte apreciați, vor putea efectua călătorii cu adolescenți. Șoferii vor putea renunța la astfel de curse.

Conturile pentru adolescenți au o serie de funcții de siguranță încorporate, inclusiv înregistrări audio, RideCheck (care verifică în mod proactiv cu conducătorii dacă vehiculul s-a oprit pentru o perioadă) și opțiunea de a folosi un PIN pentru a se asigura că utilizatorii tineri se urcă în mașina potrivită.

O funcție utilă

Părinții și tutorii vor putea urmări progresul călătoriei. Ei pot contacta direct șoferul sau asistența Uber și pot raporta orice problemă în numele adolescentului lor. O funcție extrem de utilă având în vedere pericolele la care pot fi expuși cei mici.

Conturile pentru adolescenți vor fi disponibile și pentru Uber Eats. Folosind profilurile de familie, părinții vor putea să țină cont de ce comandă copiii lor și să plătească pentru mâncare și curse dintr-un cont centralizat.

Uber a avut o altă actualizare de împărtășit pe frontul familiei – compania începe să ofere curse echipate cu scaune auto pentru copiii mai mici. Compania urmează să folosească scaunul auto Rava de la Nuna, care poate sprijini copii de la naștere până la 29,5 kg. Aceste curse vor fi disponibile pentru început în New York City și Los Angeles, iar Uber le va lansa în mai multe orașe mai târziu.