19 dec. 2023 | 13:59

Turiștii străini, din ce în ce mai interesați de capitala noastră. Ce au vizitat cel mai mult în 2023

ACTUALITATE
Turiștii străini, din ce în ce mai interesați de capitala noastră. Ce au vizitat cel mai mult în 2023
romania-insider.com

Potrivit unui studiu amplu realizat în 2023, turiștii străini par din ce în ce mai interesați de capitala noastră.

Vorbim, în acest caz, despre turiștii din Marea Britanie, SUA, Bulgaria, Germania, Italia, Grecia și Israel, care au manifestat un interes semnificativ față de platforma Visit Bucharest, dedicată promovării Bucureștiului în limba engleză.

Vezi și: Topul orașelor prietenoase cu expații. Pe ce loc se află București, în 2023

Capitala noastră, prin ochii turiștilor străini

Analiza a investigat peste 355.000 de căutări specifice pe platforma web și a înregistrat peste 5 milioane de accesări ale postărilor de pe conturile sociale asociate.

Printre țările care au generat cele mai multe căutări, Marea Britanie și Statele Unite se regăsesc în mod tradițional în fruntea listei, însă Bulgaria a intrat recent în Top 3, cu căutări consistente pe tot parcursul anului.

Interesul turiștilor străini în ceea ce privește diverse atracții și locații din București a fost reflectat prin căutările specifice realizate.

Vezi și: Ce s-ar putea întâmpla cu orașul București în 50 de ani. Anunțul care îi îngrijorează pe români

Târgurile de Crăciun și locurile unde s-a filmat Wednesday, în top

Turiștii britanici au manifestat interes pentru atracțiile sezoniere precum Târgul de Crăciun din București și Spectacolul Fântânilor Arteziene, în timp ce cei americani au căutat locațiile unde s-a filmat serialul Wednesday și ghiduri online ale orașului.

Turiștii bulgari au manifestat un interes crescut pentru experiențele de Crăciun, petrecerea Revelionului și evenimentele culturale, iar cei greci au căutat în principal informații despre târgurile de Crăciun și evenimentele din oraș.

În ceea ce privește atracțiile și obiectivele turistice din București căutate online în 2023, acestea au inclus spectacolele de fântâni arteziene, Centrul Vechi, Palatul Parlamentului și Târgul de Crăciun.

Muzeul Casa Ceaușescu, Muzeul Grigore Antipa și Muzeul Țăranului Român au fost printre cele mai căutate muzee, iar evenimente precum Open Streets 2023, Garden of Lights, festivalurile și concerte celebre au atras, de asemenea, atenția vizitatorilor străini.

Din tururile cu ghid, cele mai căutate au fost Turul Calea Victoriei, Turul Atracțiilor Comunismului și Turul Piața Universității – Piața Unirii – Centrul Vechi, indicând interesul turistic pentru istoria și cultura Bucureștiului.

Vezi și: Apare un nou ”Centru Vechi” în București. Unde va fi amplasat și ce investiții se vor face

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele