19 iul. 2023 | 13:55

Trenurile vor circula cu întârziere, vara aceasta: care este motivul, ce spun cei de la CFR

ACTUALITATE
Trenurile vor circula cu întârziere, vara aceasta: care este motivul, ce spun cei de la CFR

Compania CFR anunță că traficul feroviar la nivel național este afectat de temperaturile extreme înregistrate, de peste 40 de grade Celsius în aer și peste 50 de grade Celsius la nivelul solului.

În vederea asigurării siguranței traficului, se impune o limitare a vitezei de circulație pe anumite porțiuni de cale ferată.

Căldura, principalul vinovat pentru întârzierile masive ale trenurilor CFR

Aceste măsuri sunt necesare pentru a preveni eventualele incidente și a proteja călătorii și personalul feroviar.

„În intervalele orare în care temperatura în aer depăşeşte deja 35-37 de grade în aer, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare efectuează permanent revizii suplimentare pe reţea, prin verificarea directă a căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în şină depăşeste 50 de grade C, pe anumite intervale de staţii, unde situaţia o impune, se reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă”, arată un comunicat al CFR SA, potrivit Agerpres.

Conform CFR SA, aceste măsuri sunt implementate de către toate companiile de infrastructură și respectă normele de siguranță feroviară în situații speciale de acest gen.

Echipa specializată de la CFR SA monitorizează constant operatorii de transport feroviar de călători și de marfă și le furnizează avize atunci când este necesară reducerea vitezei de circulație și pe ce porțiuni de stații se va aplica această măsură.

Astfel, operatorii de transport feroviar de călători pot informa pasagerii din trenurile aflate deja în circulație sau care urmează să plece în acea zi cu privire la condițiile de trafic.

De asemenea, CFR SA le recomandă călătorilor să solicite informații privind orele de sosire și plecare ale trenurilor în stațiile CFR, fie direct la casele de bilete ale operatorului de transport de la care au achiziționat sau doresc să achiziționeze bilete, înainte de a efectua călătoria.

Aceste măsuri au scopul de a asigura călătorilor o informare corectă și actualizată în legătură cu starea traficului feroviar.

„Adresăm scuzele necesare călătorilor, în situaţia în care trenurile cu care călătoresc ajung cu întârziere la destinaţie, însă aceste măsuri de limitare a vitezei de circulaţie pe anumite intervale de cale ferată sunt necesare pentru a menţine condiţii optime şi de siguranţă pe reţeaua feroviară”,transmite, de asemenea, CFR SA, potrivit sursei citate anterior.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele