12 mai 2023 | 10:50

„Trei minute de nebunie totală”: Șofer de TIR din România riscă închisoarea pentru gestul făcut pe o autostradă din Croația VIDEO

ULTIMA ORĂ

Imagini cu un român care a provocat haos pe o autostradă din Croația au devenit virale pe internet. Șoferul român de TIR a decis să întoarcă autovehiculul cu remorcă în mijlocul autostrăzii. Videoclipul, caracterizat de presa croată drept „trei minute de nebunie totală”, a devenit viral rapid.

Gest halucinant al unui șofer român pe o autostradă din Croația

Conform autorităților, marți, 9 mai, în jurul orei 11:40, pe autostrada A4, în apropiere de intersecția Breznički Hum, un cetățean român în vârstă de 37 de ani care conducea un camion a făcut o manevră complet iresponsabilă, de natură să pună în pericol siguranța lui și a celorlalți participanți la trafic.

„Din direcția stației de taxare Breznički Hum, acesta s-a încadrat în trafic pe banda vestică a drumului în direcția Varaždin în sens interzis, în timp ce se afla pe autostrada cu benzi de circulație separate fizic pentru traficul de vehicule, deși nu avea voie să se deplaseze pe partea de drum destinată traficului de vehicule din sens opus în sens opus sau interzis.

Acesta a inițiat o întoarcere în U cu vehiculul, circulând cu spatele, fără a se asigura în prealabil că poate face acest lucru, punând în pericol alți participanți la trafic. Fără a ține cont de direcția de deplasare și de poziția vehiculului său, bărbatul s-a întors cu întreg camionul, lovind bara de protecție.

După producerea accidentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul accidentului rutier cu autocamionul menționat mai sus. Nimeni nu a fost rănit în accidentul rutier”, spune Poliția croată.

Bărbatul a părăsit locul accidentului

Bărbatul de 37 de ani a fost găsit ulterior, însă a refuzat testarea cu aparatul etilotest. El a fost adus la sediul PPRP Varaždin, iar în data de 10 mai va fi prezentat la Secția Contravențională a Tribunalului Municipal din Varaždin, scrie publicația croată danas.hr/crna, care prezintă și imaginile de mai jos.

Pentru infracțiunile comise, el riscă să i se aplice o amendă totală de până la 6 480 de euro și o pedeapsă cu închisoarea de până la 120 de zile, precum și o măsură de protecție prin care să i se interzică utilizarea unui permis de conducere străin pe teritoriul Republicii Croația pentru o perioadă de până la 24 de luni.