10 oct. 2023 | 21:10

”Trebuie să plătească! Simona s-a lăsat pe mâna lor”. Elisabeta Lipă, atac la echipa lui Patrick Mouratoglou

SPORT
”Trebuie să plătească! Simona s-a lăsat pe mâna lor”. Elisabeta Lipă, atac la echipa lui Patrick Mouratoglou

Simona Halep este implicată de un an într-un scandal, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022. Aceasta a susținut că un supliment contaminat, recomandat de echipa lui Patrick Mouratoglou, a fost cauza dopajului. În acest context, Elisabeta Lipă cere ca antrenorul și echipa lui să fie pedepsiți.

Elisabeta Lipa cere ca Mouratoglou și echipa lui să fie pedepsiți

Simona Halep a așteptat aproape un an un verdict în cazul de dopaj în care este implicată și a primit patru ani de suspendare. Campioana de la Roland Garros și Wimbledon a avut două capete de acuzare: testul pozitiv cu roxadustat şi neregului în paşaportul biologic.

Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport, a comentat suspendarea primită de Simona Halep. Aceasta a spus că ar fi normal ca și cei care i-au recomandat sportivei să ia suplimentul contaminat cu roxadustat să plătească pentru această greșeală.

”Trebuie să plătească! Simona s-a lăsat pe mâna lor”. Revolta Elisabetei Lipa în cazul de dopaj al Simonei Halep

Simona Halep și antrenorul Patrick Mouratoglou.

De obicei, nu plătește numai sportivul. Avem atâtea cazuri în care unii sportivi recunosc dopajul. Sunt întrebați cine le-a dat substanțele: ‘Ai opt ani de pedeapsă, dar o scădem dacă ne spui cine`. Și ei spun. Dar când tu știi că nu ai luat nimic, pe cine să arăți cu degetul? Nu ai pe cine.

În cazul Simonei, de la preparatorul fizic la kinetoterapeut, sunt mulți care și-au adus aportul la nenorocirea asta. În mod normal și ei trebuie să plătească. Ea s-a lăsat pe mâna lor cu toată încrederea, tot sufletul. Suspiciunea nu poate plana doar asupra ei”, a afirmat Elisabeta Lipă, la emisiunea Zoom Sport, de la OrangeSport.

Persoanele care i-au recomandat Simonei Halep suplimentul contaminat

După ce tribunalul independent de la Londra, Sport Resolutions, a dat verdictul în cazul Simonei Halep, ITIA a dat motivarea în care au fost dezvăluite și numele persoanelor care i-au recomandat româncei suplimentul de colagen, Keto MCT, despre care aceasta a susținut că e contaminat.

Citește și: Simona Halep l-a dat afară la cerererea lui Patrick Mouratoglou. Mesajul dur al acestuia care lasă loc de interpretări

Cei care i-au recomandat Simonei Halep suplimentul sunt fizioterapeuta Candice Gohier și Frederic Lefebvre, director de nutriție, ambii specialiști ai academiei Mouratoglou. Aceștia, împreună cu spotiva,  s-au consultat cu antrenorul Patrick Mouratoglou, și au stabilit că suplimentele sunt perfect în regulă.

Simona Halep s-a întors împotriva echipei Mouratoglou

Simona Halep s-a îndepărtat de Patrick Mouratoglou și de echipa lui. Cel puțin asta se înțelege din faptul că fostul lider mondial nu a avut nicio reacție la urarea transmisă de francez cu ocazia zilei sale de naștere.

După ce a făcut anunțul că a fost depistată pozitiv, Simona Halep a transmis un mesaj în care a menționat, printre altlele: ”Mă simt trădată”. Fostul manager de comunicare al româncei, Cosmin Hodor, a dezvăluit că aceasta s-a referit chiar la echipa din jurul ei și la antrenorul Patrick Mouratoglou.

Citește și: Simona Halep, somată de fostul șef al Agenției Naționale Anti-Doping. „Să spună cine a trădat-o”

”Nu cred că în acel moment ea s-a referit la asta, sincer. Acum aș menține, dar cred că atunci s-a referit la altceva. Acum, dacă ar face declarația asta, cred că la asta s-a referit”, a spus Cosmin Hodor.

Simona Halep a primit două suspendări de câte patru ani, care au fost contopite. Dar Ion Țiriac o sfătuiești să deschidă proces și să ceară daune de minim 100 de milioane de euro.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele