09 aug. 2023 | 11:25

Toyota se distanțează de rivali: țara în care urmează să lanseze mașini autonome

ACTUALITATE
Toyota se distanțează de rivali: țara în care urmează să lanseze mașini autonome

Toyota are o nouă modalitate de a-și implementa vehiculele electrice în toată China.

Startup-ul autonom de mobilitate Pony.ai a anunțat că a organizat o ceremonie de celebrare a parteneriatului proaspăt semnat cu Toyota Motor Investment și GAC Toyota Motor pentru a produce în masă și a implementa robotaxiuri electrice în China.

Noua societate mixtă este de așteptat să fie înființată în acest an cu o investiție de peste 1 miliard RMB (139,2 milioane USD).

Potrivit comunicatului de presă, GAC Toyota Motor (un joint venture 50/50 între Toyota și GAC Group din China) va furniza Pony.ai vehicule electrice marca Toyota. Echipate cu sistemele redundante ale vehiculelor Toyota, vehiculele electrice pot suporta conducerea autonomă L4.

Vehiculele electrice Toyota vor dispune de tehnologia de conducere autonomă Pony.ai și vor rula pe platforma de rețea robotaxi a companiei (PonyPilot+).

Noua societate mixtă se va baza pe relația pe care Toyota și Pony.ai au stabilit-o în ultimii ani.

O mișcare îndrăzneață

În august 2019, Toyota și Pony.ai au anunțat că vor avansa vehiculele autonome în China, testându-le ulterior pe drumurile publice. Compania are în prezent aproximativ 200 de robotaxie marca Toyota și Lexus în orașele de nivel 1 din China.

Pony.ai a devenit prima companie de conducere autonomă care a obținut un permis de taxi în China în aprilie anul trecut. Serviciul a acumulat aproape 15 milioane de mile (24 milioane km) de conducere autonomă.

Noua asociere în comun a Toyota este concepută pentru a „progresa viitoarea producție în masă” și „implantarea la scară largă” a robotilor electrici complet fără șofer.

Mișcarea de a introduce robotaxis vine după ce Toyota s-a străduit să țină pasul pe piața auto din China, în timp ce trece la electric. Toyota a dezvăluit planuri la începutul acestei săptămâni de a accelera dezvoltarea locală a tehnologiei și software-ului în China, într-un efort de a introduce pe piață „vehicule electrificate care sunt competitive”.

Noile planuri presupun avansarea designului și dezvoltării cabinelor inteligente cu design interior modern și IA încorporată, caracteristici pe care cumpărătorii chinezi le cer.

Asociația în comun Toyota cu GAC din China a anunțat, de asemenea, că va rezilia contractele a aproximativ 1.000 de lucrători la începutul săptămânii trecute.