11 apr. 2023 | 08:30

Toți pensionarii din România trebuie să știe, se întâmplă înainte de Paște: ”măcar atât să mai facem în plus pentru seniori””

ACTUALITATE
Toți pensionarii din România trebuie să știe, se întâmplă înainte de Paște: ”măcar atât să mai facem în plus pentru seniori””

Într-o perioadă foarte dificilă pentru pensionarii români, Ministrul Muncii a confirmat o veste bună pentru cei mai vulnerabili dintre cetățenii României. Este vorba atât de pensie, cât și de voucherele pentru alimente.

Până la finalul zilei de astăzi, 11 aprilie, românii își vor primi pensiile, banii vor fi încărcați pe cardurile celor care îi primesc în cont, dar vor fi dați și în mână celor care au optat în trecut pentru varianta în numerar. Vizavi de vouchere sociale, cardurile a aproximativ 2,4 milioane de români vor fi încărcate până pe 13 aprilie.

Intră banii românilor pe card, înainte de Paște

„Până la urmă, această sărbătoare a Paştelui este pentru toată lumea. Măcar atât să mai facem în plus pentru seniorii acestei ţări şi astfel încât de vineri seniorii României care încasează pensiile pe cont bancar, pe card, iar până în data de 11 aprilie, şi ceilalţi seniori care încasează cu factorul poştal să aibă banii acasă pentru a îşi putea procura cele necesare, atâta timp cât poate permite situaţia în această perioadă în România.

Bineînţeles şi voucherele de alimente vor fi încărcate acele carduri pentru cetăţeni până la data de 13 aprilie. Am avut discuţii cu domnul ministru Boloş”, a explicat Marius Budăi, întrebat luni la Antena 3 dacă cinci milioane de pensionari români vor primi mai repede banii, înaintea Paştelui.

Vizavi de tichetele de masă de la stat, tot din cauza faptului că Paștele este pe data de 16 aprilie, beneficiarii programului ”Sprijin pentru România” vor primi mai repede cei 250 de lei pe cardul de vouchere sociale.

Ca o notă de subsol importantă, este important că, în curând, tichetele vor fi acordate și format virtual, nu doar electronic pe suport fizic. Cu alte cuvinte, cardurile de vouchere vor putea fi încărcate direct în telefon sau pe un smartwatch, pentru a le folosi la plăți și în acest fel, la fel ca în cazul unor carduri de credit sau debit obișnuite.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele