11 mai 2023 | 13:25

Tot ce trebuie să știi despre Diablo 4 înainte de lansare: ce pregătește Blizzard

ACTUALITATE
Tot ce trebuie să știi despre Diablo 4 înainte de lansare: ce pregătește Blizzard

Cel mai recent live organizat de dezvoltatorii Diablo 4 analizează planurile post-lansare ale Blizzard pentru viitorul RPG de acțiune.

Cu Diablo 4 la mai puțin de o lună distanță — 6 iunie este ziua cea mare — Blizzard a dezvăluit detaliile despre planurile sale post-lansare, inclusiv structura sezonieră, microtranzacțiile cosmetice și battlepass-ul„complet opțional”.

Diablo 4 va avea patru sezoane pe an, fiecare având aproximativ trei luni și având propriul „season journey” unic. Sezoanele nu se vor extinde asupra poveștii campaniei—ceea ce se va întâmpla în expansiunile viitoare, așa că bănuiesc că poți lua în considerare planurile de expansiune pentru Diablo 4 confirmate—ci vor oferi, în schimb, misiuni sezoniere de sine stătătoare, cu propriile lor „povestiri autonome” cu personaje noi și narațiuni.

„Ideile din jurul anotimpurilor nu sunt legate de campanie”, a spus directorul general Diablo, Rod Fergusson.

Alături de noul conținut al poveștii, sezoanele vor avea și „gameplay proaspăt”, a spus directorul asociat al jocului Joe Piepiora.

„Vrem să introducem noi mecanici și gameplay pentru ca jucătorii să se implice pe parcursul sezonului respectiv. Acest lucru se rezumă la lucruri precum putere nouă pe care să o obțină jucătorii sau modalități de a experimenta creșterea caracterului lor”, a explicat Piepiora. „Acest lucru depășește meta-schimbările sau echilibrul și reglarea și lucruri de genul acesta. Se reduce într-adevăr la noile funcții și lucruri care vor fi disponibile pe toată durata sezonului respectiv pentru ca jucătorii să le experimenteze.”

Când fiecare sezon în curs de desfășurare se termină, acele noi funcții de joc vor fi „retrase”, a spus Piepiora, dar pot fi aduse înapoi în viitor, în funcție de cât de bine se descurcă cu jucătorii.

Personajele sezoniere vor fi îmbinate în „Eternal Realm” la sfârșitul fiecărui sezon, unde vor rămâne jucabile, dar în afara structurii sezoniere. Primul sezon, care aparent nu va fi despre zombi, este de așteptat să înceapă la mijlocul până la sfârșitul lunii iulie, iar jucătorii vor trebui să fi finalizat campania cu cel puțin un personaj pentru a putea accesa conținutul sezonier.

Ce conține battlepass-ul

Battlepass-ul pentru Diablo 4 va avea trei forme: gratuit, premium și „accelerat”, care este practic aceeași cu forma premium, dar cu un avans de 20 de niveluri. Pista de luptă gratuită are 27 de niveluri de recompensă și este alcătuită în principal din „Smouldering Ashes”, care este în esență o monedă în joc folosită pentru a debloca diverse buffuri sezoniere: boosturi pentru XP, aur și salvage rar.

Forma premium, pe de altă parte, are 63 de niveluri și se referă la produse cosmetice: va include două seturi complete de armuri pentru fiecare clasă, fiecare set tematic pentru sezonul curent, plus un mount sezonier și armură pentru mount, „îmbrăcăminte pentru jocuri de rol,” și alte articole cosmetice. Important este că forma premium nu include Smouldering Ashes.

„Toate lucrurile care afectează jocul se află doar pe calea gratuită”, a spus directorul de management al produsului Kegan Clark. Piesa premium se va vinde cu 10 USD, în timp ce piesa accelerată cu cele 20 de deblocări de nivel va costa 25 USD.

Magazinul Diablo 4 va oferi o gamă de produse cosmetice rotative care le vor permite jucătorilor să-și îmbrace personajele în diverse „fantezii de clasă”, cum ar fi „o zeiță a tunetului ca o vrăjitoare sau dacă vrei un barbar mare care smulge limbile dușmanilor și îi pune pe armura sa”, a spus Clark.

„Magazinul va ajuta să ofere o mare parte din această diversitate în tipurile de fantezii. Și apoi poți să iei toate acele piese și să le amesteci și să le asortezi cu lucrurile interesante pe care le găsești în joc pentru a te exprima în tot felul de moduri”.

Interesant este că Diablo 4 nu va avea clasamente pentru sezonul 1 și, posibil, nici pentru sezonul 2. Blizzard știe că jucătorii își doresc clasamente și „cu siguranță este în lucru”, a spus Fergusson în timpul transmisiunii live. „Dar nu este ceva ce veți vedea în sezonul 1 și, eventual, în sezonul 2.”

Descărcările clienților pentru viitoarea versiune beta Diablo 4 „server slam” au început: dacă ai ratat testele de redare anterioare, poți începe să descarci clientul acum și, dacă încă îl ai instalat de la oricare dintre acele teste anterioare, acesta se va actualiza automat. Slam-ul serverului va include o rată redusă de pierdere a articolelor legendare și alte modificări ale gameplay-ului și ale echilibrului despre care Fergusson a spus că vor oferi „o reprezentare mai precisă” a experienței întregii jocului.