19 dec. 2023 | 12:51

Topul orașelor prietenoase cu expații. Pe ce loc se află București, în 2023

ACTUALITATE
Topul orașelor prietenoase cu expații. Pe ce loc se află București, în 2023

În urma ultimului raport al firmei de consultanță Mercer, orașul București se situează pe locul 111 în clasamentul calității vieții pentru expați în 2023.

Vezi și: Numai în București să nu locuiești: Capitala României, unul dintre cele mai poluate orașe europene, în 2023

Viena, prima alegere pentru expați, la 110 locuri distanță de București

Viena păstrează primul loc în acest clasament, iar orașe precum Zurich, Auckland și Copenhaga îl urmează îndeaproape în top.

În Europa, Viena din Austria domină lista, recunoscut pentru istoria sa bogată și scena culturală vibrantă. Zurich, Elveția, ocupă un loc de frunte datorită stabilității politice și infrastructurii excelente.

Pe continentul nord-american, Vancouver se evidențiază ca lider locul 8, în general, oferind o combinație unică de viață urbană și activități în aer liber.

San Francisco este cel mai bine clasat oraș din Statele Unite, în timp ce Montevideo, Uruguay, domină în America Latină.

În Orientul Mijlociu, Dubai și Abu Dhabi din Emiratele Arabe Unite sunt recunoscute pentru infrastructura modernă și diversitatea comunităților expatriate.

Printre orașele asiatice, Singapore se remarcă prin mediu curat și sigur, iar Auckland este lider în Pacific datorită asistenței medicale robuste și a scenei culturale dinamice, informează economedia.ro.

Vezi și: Ce s-ar putea întâmpla cu orașul București în 50 de ani. Anunțul care îi îngrijorează pe români

Parisul, cel mai iubit oraș metropolitan

Paris se plasează în fruntea marilor orașe metropolitane cu peste zece milioane de locuitori, urmat de New York și Londra în clasament.

Canberra din Australia domină lista orașelor prietenoase din punct de vedere ecologic, reflectând măsurile sale de durabilitate pentru reducerea poluării și îmbunătățirea apei potabile.

Studiul Mercer – Quality of Living evaluează condițiile de viață în peste 450 de orașe din lume, analizând 39 de factori în 10 categorii.

Această evaluare ajută afacerile să aloce corect resursele pentru expați, având în vedere mediul politic, economic, social, educațional și de sănătate.

Datele pentru Clasamentul Calității Vieții din 2023 au fost analizate în perioada septembrie și noiembrie și vor fi actualizate periodic pentru a ține pasul cu schimbările. Toți indicatorii sunt raportați folosind New York ca referință.

Vezi și: Localitatea din România care a primit pentru prima oară numele de Bucureşti. Nu, nu este Capitala de astăzi

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele