TikTok se transformă în magazin online, pentru că nu aveai de unde să cumperi chinezării
Populara aplicație TikTok face un pas înainte în dorința de a vinde cât mai multe produse „Made in China”. În mod paradoxal, la prima vedere, rețeaua deținută de chinezii de la ByteDance intenționează să lanseze o platformă de e-commerce chiar în țara care duce o campanie susținută pentru interzicerea TikTok pe teritoriul său.
TikTok se transformă în magazin online
TikTok, celebra aplicație deținută de chinezii de la ByteDance, cu peste 1 miliard de utilizatori activi, este de mai multă vreme în vizorul mai multor guverne și, mai ales, în cel al oficialilor din SUA. Rețeaua socială este acuzată ar aduna și folosi datele personale ale utilizatorilor pentru spionarea acestora în favoarea Chinei
De altfel, americanii au interzis deja descărcarea aplicației pe telefoanele de serviciu ale funcționarilor guvernamentali, iar la începutul acestui an, Comisia pentru Afaceri Externe a Camerei Reprezentanților SUA a votat pentru promovarea unei legislații care îi dă președintelui Joe Biden puterea de a interzice TikTok în SUA, împreună cu alte aplicații deținute de anumite companii chineze.
În ciuda acestui context ostil, TikTok mărește miza și intenţionează să lanseze la începutul lunii august o platformă de e-commerce în ideea de a vinde produse „Made in China” pe piaţa din SUA, a informat, marţ,i cotidianul „The Wall Street Journal”, conform economedia.ro.
SUA va fi invadată de „chinezării”
Obiectivul TikTok ar fi acela de a reproduce în SUA succesul înregistrat de alte platformele chineze de shopping Shein şi Temu. Potrivit sursei citate, viitoarea platformă de e-commerce a TikTok va fi responsabilă pentru depozitarea şi livrarea articolelor în numele producătorilor şi comercianţilor din China.
Această intenţie a TikTok de a intra pe segmentul de e-commerce vine într-un moment în care aplicaţia video a intrat în vizorul oficialilor americani care au îngrijorări cu privire la securitatea datelor, în contextul în care SUA este cea mai mare piață pentru rețeaua socială.
După cum am menționat, TikTok se luptă pentru a nu fi interzisă în SUA după ce parlamentarii americani au introdus un proiect de lege care ar da administraţiei Biden autoritatea de a interzice acele aplicaţii care reprezintă un risc la adresa securităţii.
Aplicaţia TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, a înregistrat o creştere explozivă a numărului de utilizatori la nivel mondial în ultimii ani, în pofida faptului că a intrat în vizorul autorităţilor de reglementare din SUA şi alte regiuni.
Chiar și în România s-a vehiculat ideea de a interzice TikTok de pe dispozitivele guvernamentale, iar SRI a transmis, în repetate rânduri, avertizări asupra problemelor legate de securitatea datelor personale pe care le are aplicația.