06 iul. 2023 | 11:55

Țara din Europa unde telefoanele, tabletele și ceasurile smart vor fi interzise la cursuri

ACTUALITATE
Țara din Europa unde telefoanele, tabletele și ceasurile smart vor fi interzise la cursuri

Guvernul olandez a emis un comunicat oficial în care se menționează că telefoanele mobile și ceasurile conectate cauzează perturbări în timpul procesului de învățare al copiilor, motiv pentru care se impune interzicerea lor în instituțiile de învățământ secundar, conform informațiilor furnizate de AFP.

Autoritățile din Haga solicită conducerilor școlilor din țară să colaboreze cu profesorii, părinții și elevii pentru a implementa, până în luna octombrie, un regulament intern care să permită eliminarea telefoanelor mobile și a ceasurilor conectate din sălile de clasă, începând din luna ianuarie a anului 2024, conform raportului prezentat de News.ro.

Telefoanele, tabletele și ceasurile inteligente, considerate nocive pentru procesul de învățare

„Există tot mai multe probe care arată că telefoanele mobile au un efect nociv în timpul cursurilor”, afirmă Haga. ”Elevii se pot concentra mai puțin, iar performanțele lor scad”, a declarat Guvernul

„Din acest motiv, telefoanele protabile și tabletele sau ceasurile conectate nu vor mai fi autorizate în clase începând de la 1 ianuarie 2024”, anunță Guvernul olandez.

Prin intermediul unei scrisori adresate Camerei Inferioare a Parlamentului, ministrul Educației, Robert Dijkgraaf, exprimă speranța sa cu privire la o „transformare culturală care să influențeze pozitiv atmosfera de învățare în sălile de clasă”.

„În 2023, telefoanele portabile sunt un element esențial al vieții noastre cotidiene”, scrie el.

„Ele oferă acces la informații, leagă oameni și formează un singur instrument important în societatea modernă. Cu btoate acestea, rolul lor în clasă este tot mai contestat”, afirmă Dijkgraaf.

Ministrul menționează că a desfășurat, pe parcursul mai multor luni, discuții cu profesori, cercetători, părinți și elevi cu privire la acest subiect.

„Toate părțile vizate subliniază importanța unui mediu de învățare în care elevii să poată să se concentreze și participe”, subliniază el.

Dijkgraaf subliniază că studiile științifice au demonstrat că utilizarea telefoanelor mobile în scopuri non-educaționale afectează mediul de învățare.

În prezent, guvernul de coaliție condus de Mark Rutte, din zona centru-dreapta, nu a impus o interdicție oficială asupra telefoanelor mobile în școli, dar anunță că își rezervă dreptul de a face acest lucru după o primă evaluare a situației în luna iunie a anului 2024.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele