15 aug. 2023 | 12:43

Suma uriașă de bani rămasă în Cluj-Napoca după Untold. Cât au cheltuit turiștii, în medie

ACTUALITATE
Suma uriașă de bani rămasă în Cluj-Napoca după Untold. Cât au cheltuit turiștii, în medie

O sumă uriașă de bani a rămas în Cluj-Napoca după festivalul de muzică Untold. Aceasta se va regăsi în impozitele şi taxele locale, încasări pentru afacerile locale sau proprietari de apartamente, case şi pensiuni care au închiriat proprietățile.

Câți bani au rămas în Cluj-Napoca după festivalul Untold

Conform organizatorilor festivalului, peste 70 de milioane de euro au rămas în Cluj-Napoca după Untold. Cei veniți din afara județului Cluj au cheltuit, în medie, cel puțin 700 de euro în cele patru zile de festival.

Organizatorii Untold au precizat că acești bani au fost cheltuiţi pentru cazare, transport, mâncare, plimbări şi cumpărături în oraş. Acest lucru înseamnă o infuzie de capital în comunitatea locală de peste 70 milioane euro.

”Banii cheltuiţi de cei care au venit la festivalul Untold se vor regăsi în impozitele şi taxele locale, încasări pentru afacerile locale sau proprietari de apartamente, case şi pensiuni care au închiriat proprietăţile”, au transmis organizatorii festivalului.

1,8 milioane de euro, investite de Untold în Cluj

Aceștia au adăugat că alte 1,8 milioane de euro au fost investite de organizatorii festivalului Untold în Cluj. Mai exact, în stadionul Cluj Arena, Parcul Central şi Sala Polivalentă.

”Festivalul Untold a scris istorie în 2023. Peste 420.000 de participanţi şi 250 de artişti au simţit şi trăit magia Untold în cele 4 zile şi 4 nopţi de festival. Mulţi dintre participanţi au petrecut mai multe zile în Cluj-Napoca şi în împrejurimi înainte sau după unul dintre cele mai mari festivaluri din întreaga lume”, conform aceleiaşi surse.

Organizatorii festivalului au estimat că din totalul participanţilor, 35% sunt din judeţul Cluj, urmat de Bucureşti, Timişoara şi restul ţării, iar peste 25% sunt oameni veniţi din străinătate, cu o creştere de 10% faţă de anii precedenţi.

În plus, și anul acesta au participat la Untold fani din peste 100 de ţări ca Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Polonia, SUA, Ungaria, Spania, Israel până la ţări exotice cum ar fi Brazilia, Argentina, Japonia, Emiratele Arabe sau India.

Organizatorii festivalului au mai precizat că evenimentul aduce şi un capital de imagine internaţional semnificativ pentru oraşul Cluj-Napoca, dar și pentru Transilvania şi întreaga ţară.