03 feb. 2023 | 21:04

Statul îți cumpără mașina pe 3.000 de lei: chiar dacă nu pornește și n-are roți, tot e bună

ACTUALITATE
Statul îți cumpără mașina pe 3.000 de lei: chiar dacă nu pornește și n-are roți, tot e bună

Dacă deții în proprietate o mașină mai veche de 15 ani ce nu-ți mai e de folos, nu mai e funcțională și nu mai ai ce să faci cu ea, statul îți dă pe ea 3.000 de lei, dacă o dai la casat.

Acest lucru e posibil datorită programului Rabla Local 2023. Este vorba despre un fel de Rabla Clasic, doar că în acest program local primești banii de la primărie și nu ești nevoit să-ți cumperi o mașină nouă.

Cu alte cuvinte, această sumă de 3.000 de lei nu merge sub formă de discount pentru un autovehicul nou, ci o bagi pur și simplu în buzunar.

Este important de precizat, în cazul în care ești interesat de această oportunitate, că programul va începe din luna martie, iar autoritățile se pregătesc să plătească în jur de 100.000 de români, care să-și dea rablele spre casat și astfel să elibereze multe locuri publice, fiindcă știm bine că numeroase locuri de parcare sunt blocate de ani de zile de mașini vechi ce nu au mai fost mișcate de acolo.

Cum să iei 3.000 de lei de la primărie, pe o mașină care e doar „fier vechi”

„Am discutat în mod special despre „Rabla local”, program care are o finanţare de 240 milioane de lei şi care va permite scoaterea din circulaţie a în jur de 100.000 de autoturisme mai vechi de 15 ani.

Aici ne bazăm pe sprijinul autorităţilor locale, noi vom vira banii pentru aceste subvenţii în contul primăriei în proporţie de 80%, adică 2.400 lei din 3.000 lei se vor asigura din fondurile AFM, 600 lei o să fie contribuţia primăriei şi 3.000 lei o să fie prima care se încasează de beneficiarul care casează o maşină mai veche de 15 ani.

Vom stabili un număr maxim de beneficiari la nivel de UAT în funcţie de populaţia fiecărei comune, fiecărui oraş, fiecărui municipiu. Vom face, astfel, o defalcare matematică a numărului de 100.000 de autoturisme la nivelul fiecărui judeţ, fiecărui UAT şi vom porni programul în cursul lunii martie, aşa am stabilit cu autorităţile locale reprezentate de asociaţiile oraşelor, municipiilor şi comunelor”, a explicat, de curând, ministrul Mediului.