08 mai 2023 | 11:26

Ministerul Educației, după ce site-ul instituției a fost spart de hackeri: „Nu au fost compromise date confidențiale”

ULTIMA ORĂ
Ministerul Educației, după ce site-ul instituției a fost spart de hackeri: „Nu au fost compromise date confidențiale”

Reprezentanții Ministerului Educației au transmis, luni dimineața, că nu au fost compromise date confidențiale și se lucrează la repunerea în funcțiune a paginii instituției. Precizările vin după ce noaptea trecută hackerii au spart site-ul instituției și au lăsat un mesaj critic la adresa sistemului de învățământ.

Update 8 mai ora 11:26. Ministerul Educației a venit cu primele explicații despre atacul cibernetic.

„Specialiștii în tehnologia informației lucrează pentru consolidarea infrastructurii paginii și repunerea acesteia în funcțiune în cel mai scurt timp. Sunt efectuate operațiuni de evaluare, izolare și remediere a eventualelor vulnerabilități. Până la finalizarea acțiunilor de auditare de securitate, site-ul va rămâne în modul offline”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Educației.

Reprezentanții ministerului Educației dau asigurări că site-ul conține doar date publice și de informare a cetățenilor, „nefiind compromise date confidențiale”.

Știrea inițială. Site-ul a fost spart noaptea trecută de hackeri.

„Sistemul de învățământ românesc este unul foarte prost, care nu te învață absolut nimic util, ci doar te îndoctrinează cu informații inutile. Pe cine putem da vina? Pe profesori? Nici vorbă, ei sunt mai proști decât elevii. Faptul că acceptă să lucreze pentru un salariu de … într-un mediu și mai de …. arată nivelul lor de inteligență, care nu este foarte ridicat”, își încep mesajul hackerii.

Site-ul edu.ro a fost spart de hackeri noaptea trecută

Aceștia continuă să critice sistemul de învățământ în partea a doua a mesajului.

Serviciul de Telecomunicații Speciale, care administrează platforma Ministerului Educației edu.ro, lucrează la rezolvarea problemei.