Sirenele de atac aerian au răsunat în toată Ucraina, după ce un avion de vânătoare a decolat în Belarus

Sirenele de atac aerian au răsunat în toată Ucraina, după ce un avion de vânătoare a decolat în Belarus

În după-amiaza zilei de 24 ianuarie, o sirenă de raid aerian a sunat în toată Ucraina.La ora 14:37, sirenele au început să sune în capitala Ucrainei, precum și în regiunile Volyn, Kirovohrad, Dnipro, Poltava, Harkov, Nikolaiev și Zaporojie.

Un avion din Belarus a pornit sirene de atac aerian ucrainene

Sirena s-a răspândit în toată țara în câteva minute. Sirenele anunță amenințarea cu rachete și lovituri aeriene și avertizează cetățenii să se adăpostească.

Conform hărții raidurilor aeriene, Belaruski Hajun (un organ de presă independent de monitorizare militară din Belarus), s-a dovedit că totul era din cauza unui avion de vânătoare, care a decolat în Belarus.

Publicația belarusă raportează că un avion AWACS, un avion de vânătoare de sprijin și un MiG-31K capabil să transporte rachete hipersonice Kinzhal au decolat în Belarus.

Aeronava AWACS A-50U a Forțelor Aerospațiale Ruse cu numărul de înregistrare RF-50608 a decolat la ora 12:12 de pe aerodromul Machulishchy, Belarus.

Semnalul de alarmă a început să sune la ora 15:17. Mai întâi, sirenele au încetat să mai sune în oblasturile Kiev, Cherkasy și Poltava. Câteva minute mai târziu, semnalul de alarmă a fost dat în toată Ucraina.