28 sept. 2023 | 11:02

Simona Halep, dopată. Suplimentul canadienilor nu se mai fabrica din 2018, avea termen de valabilitate trei ani și a fost vândut jucătoarei în 2022

SPORT
Simona Halep, dopată. Suplimentul canadienilor nu se mai fabrica din 2018, avea termen de valabilitate trei ani și a fost vândut jucătoarei în 2022

Semn uriaș de întrebare în cazul Simona Halep. Oficialii firmei din Canada care i-au livrat suplimentul nutritiv susțin că produsul a fost fabricat în anul 2018 și are trei ani termen de valabilitate. Doar că jucătoarea a folosit Keto MCT Schinoussa în anul 2022, în luna august.

Informație stranie în cazul Simona Halep

Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj și va încerca să-și salveze cariera, după audierea de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, ultima ei șansă. Jucătoarea a spus că nu a folosit substanțe interzise cu bună știință și a explicat că a consumat un supliment alimentar, despre care experții angajați de ea au spus că a fost contaminat accidental cu Roxadustat.

În luna august 2022, după ce Simona Halep s-a retras de la Cincinnati, din cauza unei probleme musculare, fizioterapeuta sa, Candice Gohier, angajată a Academiei Patrick Mouratoglou, i-a introdus în planul nutrițional un supliment alimentar cu colagen (denumit Keto MCT) și alte două produse de la această companie. Motivul? Cele pe care le consuma jucătoarea „aveau prea mult zahăr”, așa cum se spune din documentele oficiale din procesul de la Sport Resolutions.

Aici intervine o mare problemă. Oficialii firmei din Canada susțin că nu există posibilitatea unei contaminări accidentale, iar unul dintre acționari a fost unul dintre martorii acuzării din procesul de la Sport Resolutions. Doar că Keto MCT Schinoussa a fost produs până în anul 2018. Iar Simona Halep a consumat acest produs patru ani mai târziu.

„Acel supliment a fost produs în 2018.

– Și care e perioada de garanție a lui?
– Trei ani. Ea l-a folosit în…

– 2022.
– (Pare încurcat) A fost produs în 2018 și apoi ne-am oprit să-l mai producem pentru că nu mai era un produs pe care voiam să-l vindem.

Dar ea l-a luat patru ani mai târziu…
– A fost produs din nou. Avem alte formule noi pentru el. Acum comercializăm un produs care conține doar pudră din ulei de nucă de cocos. Avem alte suplimente care conțin colagen”, a declarat Kostas Koveos, directorul financiar al Quantum Nutrition, conform gsp.ro.

Speranțe pentru Smona Halep.

Informație cheie: Simona Halep a folosit în anul 2022 un supliment alimentar care nu se mai fabrica din anul 2018 și care avea trei ani termen de valabilitate

De ce Quantum Nutrition  a schimbat radical rețeta produsului?

Sursa citată mai spune că în anul 2018 pudra de colagen Keto MCT Schinoussa avea următoarea compoziție: pudră pe bază de ulei de cocos, colagen din pește, inulină- o fibră probiotică solubilă din plante și vitamina C. Acum produsul Keto MCT conține un singur ingredient „sută la sută pudră din ulei de cocos”; iar un flacon costă aproximativ 28 de euro.

Simona Halep le-a spus judecătorilor de la tribunalul Sport Resolutions că a consumat Keto MCT vreme de 5 zile, câte 10 grame pe zi, între 23 și 28 august 2022, cu o pauză de o zi (24 august, zi fără antrenament). Sportiva susține că înainte să-i recomande acest produs fizioterapeuta Candice Gohier, angajată a Academiei Patrick Mouratoglou, s-a sfătuit chiar cu directorul de pregătire fizică. Frederic Lefebvre conduce acest departament al companiei antrenorului francez, iar în perioda 2015-2017 a fost preparatorul fizic personal al Serenei Williams.

Simona Halep, îndemnată de Ion Țiriac să deschidă un proces de 100 de milioane de euro

Simona Halep se pregătește de procesul de la TAS, dar Ion Țiriac consideră că sportiva ar trebui să-i dea în judecată pe toți cei care i-au amânat procesul, mai bine de un an, dar și pe oficialii care au suspendat-o. Fostul jucător de tenis susține că o astfel de acțiune poate să coste cinci milioane de dolari și o sfătuiește să ceară daune de 100 de milioane de euro.

„Dacă aş fi Simona, aş da în judecată Federaţia Internaţională, i-aş da în judecată pe cei care au suspendat-o. IŢIA, ITIMA, i-aş da în judecată nu pentru 1 milion, cum spune presa azi. Când cineva îţi distruge viaţa… E vorba de 100 de milioane, nu de un milion”, a transmis Ion Țiriac.

Avocații lui Halep susțin că au dat în judecată și compania din Canada, dar această informație a fost negată de oficialii acestei firme.