19 sept. 2023 | 14:10

Simona Halep desființează raportul celor de la ITIA: ”M-au judecat pe scenarii”. Explicațiile sportivei

SPORT
Simona Halep desființează raportul celor de la ITIA: ”M-au judecat pe scenarii”. Explicațiile sportivei

Simona Halep a primit cea mai grea lovitură în cazul de dopaj, Ea a fost suspendată patru ani și mai are o singură cale de atac, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Fostul lider mondial contestă decizia tribunalului și spune că a fost șocată când a aflat decizia.

Ce a spus Simona Halep despre suspendare

Simona Halep a primit pedeapsa maximă în cazul de dopaj în care este implicată. Campioană de la Roland Garros și Wimbledon a fost suspendată pe o perioadă de patru ani. Într-un interviu pentru pentru americanii de la Front Office Sports, românca a vorbit despre verdict, dar și despre procesul de la Londra.

Fostul lider mondial a mărturisit cum a trăit aflarea veștii suspendării, mai ales că se aștepta la o pedeapsa minimă. Mai mult, ea a spus că tribunalul a ignorat toate dovezile prezentate de avocatul ei și de experți pentru a arăta cum a ajuns substanța interzisă în coprul ei.

Simona Halep desființează raportul celor de la ITIA: ”M-au judecat pe scenarii”. Explicațiile sportivei

Simona Halep va contesta suspendarea în cazul de dopaj.

Am avut încredere după ce am avut audierea, pentru că au fost multe lucruri care nu aveau sens și care nu erau corecte. Când am primit decizia am fost șocată.

Nu-mi venea să cred că am fost suspendată timp de patru ani când am descoperit contaminarea și că sângele meu era complet normal. Nu au găsit nimic în neregulă cu sângele meu.

Este o nebunie că au luat această decizie cu tot ceea ce a prezentat echipa mea juridică. M-au judecat după scenarii, nu există nicio dovadă. Este o nebunie”, a mărturisit Simona Halep, pemtru Front Office Sports.

”Din punct de vedere mental a fost un dezastru”

Simona Halep a dezvăluit că suspendarea primită reprezintă o mare lovitură din punct de vedere mental, pentru că nu se aștepta la așa ceva și că în această perioadă nu-i mai stă mintea la tenis.

 ”Din punct de vedere mental a fost un dezastru pentru mine, pentru că nu mă așteptam la așa ceva. Întotdeauna am fost atentă la ceea ce introduc în corpul meu și nu am luat niciodată ceva fără să verific. Sunt șocată. E greu să te concentrezi la tenis acum. Trebuie să stau sănătoasă”, a mai spus Simona Halep.

Citește și: Ipoteză șocantă privind relația Halep – Mouratoglou. Ovidiu Ioanițoaia: „Îmi închipui că ați auzit și dumneavoastră zvonul, cine nu l-a auzit?!”

Simona Halep vrea despăgubiri de la firma de suplimente

Românca a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, o substanță găsită în suplimentul recomandat de fizioterapeuta ei de la Academia Moratoglou, Candice Gohier. O mostră din părul lui Halep a arătat prezența în organism a unei cantități mici din substanța interzisă.

A fost foarte bine să aflăm de unde provine Roxadustat, pentru că este foarte greu când nu știi ce se întâmplă. Pentru mine nu avea sens să îl iau, ar fi lucrat împotriva mea, nu m-ar fi ajutat”, a adăgaat Simona Halep.

Citește și: Ce conține Keto MCT, suplimentul care i-a adus 4 ani de suspendare Simonei Halep. Din ce ingrediente este făcut, de fapt

Avocatul român al Simonei Halep, Bogdan Stoica, a dezvăluit că a dat în judecată, în civil, compania de suplimente din care a folosit tenismena. Acesta a mai precizat că procesul are ca scop despăgubirea sportivei.

Simona Halep a anunțat că va face apel la TAS pentru a contesta suspendarea. Dacă s-ar menține pedeapsa actuală, de patru ani, ea ar avea drept de joc în octombrie 2026. Când va avea 35 de ani.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele