27 iul. 2023 | 12:49

Sfaturi pentru „sănătatea” bateriei telefonului tău: cum să dureze mai mult

ACTUALITATE
Sfaturi pentru

Mulți dintre noi ne bazăm pe telefoanele noastre pentru muncă, relaxare și pentru a păstra legătura cu cei dragi, așa că este o idee bună să facem tot posibilul pentru a evita defectarea prematură a bateriei. Iată câteva sfaturi și trucuri pentru a-i întârzia uzura și pentru a o menține în stare bună.

Evită temperaturile extreme

Bateria telefonului este sensibilă la căldură și frig. Prin urmare, expunerea sa la temperaturi ridicate sau scăzute îi poate scurta durata de viață sau o poate determina să se termine mai repede. Ar trebui să eviți ambele scenarii dacă vrei ca bateria să aibă o viață lungă. Apple spune că stocarea iPhone-ului sau iPad-ului la temperaturi cuprinse între -20 grade și 45 grade Celsius este sigură. Intervalele de temperatură similare sunt valabile și pentru dispozitivele Android.

Cum să dureze mai mult bateria

Încarcă inteligent

Nu trebuie să aștepți ca bateria telefonului să atingă zero pentru a începe încărcarea sau să ajungă la 100% pentru a scoate telefonul de la încărcat. Încărcă atât de mult sau cât de puțin ai nevoie. Acest lucru se datorează faptului că fiecare baterie are un număr limitat de cicluri de încărcare, iar performanța sa se va degrada sau va înceta complet încărcarea după atingerea ciclurilor de încărcare.

Actualizează software-ul

Asigură-te întotdeauna că telefonul tău rulează cea mai recentă versiune a software-ului, indiferent dacă este Android sau iOS. Actualizările de software aduc adesea optimizări pentru a profita la maxim de componentele telefonului.

Utilizează o aplicație pentru sănătatea bateriei

Aplicațiile pentru sănătatea bateriei sunt destul de utile pentru a determina starea bateriei telefonului. Îți pot spune capacitatea maximă, nivelul maxim de performanță și starea generală. Aceste informații pot fi benefice în schimbarea tiparelor de utilizare a bateriei, pentru a-i crește durata de viață sau pentru a înțelege de ce telefonul tău moare rapid după fiecare încărcare.