14 feb. 2023 | 10:43

Se întâmplă cu facturile la energie ale românilor, la gaze naturale: iar sunt probleme, iar giganții o confirmă

ACTUALITATE
Se întâmplă cu facturile la energie ale românilor, la gaze naturale: iar sunt probleme, iar giganții o confirmă

Nici nu au început bine să vină facturile la energie ale românilor, iar problemele cu procesul de facturare încep să iasă din nou la iveală. Din acest motiv, ne confruntăm cu un nou avertisment pe marginea subiectului.

În România, Enel este unul dintre cei mai mari furnizori de energie electrică și gaze naturale. Are în spate aproximativ 3 milioane de clienți. Din păcate, chiar și din această poziție privilegiată, se confruntă cu probleme majore atunci când vine vorba de facturarea consumul de energie electrică și gaze naturale. În consecință, facturile pe luna ianuarie 2023 vor întârzia, la fel ca anul trecut.

Anunțul Enel pentru toți abonații

Conform datelor obținute de Adevărul, Enel se află în continuare în procesul de actualizare a sistemelor informatice, ca urmare a actualizării măsurilor autorităților vizavi de plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale. În mod previzibil, scopul final este punerea pe foaie într-o manieră cât mai corectă a tuturor particularităților din spatele legii energiei.

„Continuăm să lucrăm la actualizarea sistemelor noastre informatice pentru implementarea celor mai recente măsuri de plafonare a prețurilor la energie electrică și gaze naturale, astfel încât acestea să se regăsească corect și complet în facturi. În acest context, facturile aferente consumului de energie electrică și gaze naturale vor fi emise cu întârziere, lucru pentru care ne cerem scuze.”, a transmis Enel România.

Acest anunț de la Enel vine după ce, în ianuarie, clienții companiei au fost notificați că, din consumul efectuat în decembrie, va figura pe factură doar jumătate. A doua jumătate urmează să fie facturată în luna februarie. Vizavi de noile întârzieri în procesul de facturare, acestea au făcut deja subiectul unor notificări trimise către clienți.

„Bun găsit. Așa cum știi, cele mai recente modificări legislative în domeniul energiei, cu impact asupra modului de facturare a consumului tău de energie electrică și gaze naturale, au intrat în vigoare în a doua parte a lunii decembrie 2022. În acest moment, noi, furnizorul tău de energie, continuăm să actualizăm sistemele noastre informatice, astfel încât să reflecte aceste modificări legislative. Acest lucru ne determină să emitem facturile aferente consumului tău de energie electrică și gaze naturale cu întârziere. Ne cerem scuze pentru acest lucru, însă această activitate este necesară pentru a reflecta corect și complet măsurile legislative referitoare la plafonarea prețului la energie.”

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele