17 aug. 2023 | 12:28

Se caută director la Băile Felix care să știe engleză de liceu, dar care să gestioneze proiecte de peste 10 milioane de euro

ULTIMA ORĂ
Se caută director la Băile Felix care să știe engleză de liceu, dar care să gestioneze proiecte de peste 10 milioane de euro

Fondul de investiții Transilvania Investments a început procesul pentru selectarea unui nou director general al companiei Turism Felix SA, care deține mai multe hoteluri și ștranduri în Băile Felix și Băile 1 Mai. Se cere experiență de 10 ani pe un post similar, diplomă în Administrarea Afacerilor sau domeniu similar și engleză la nivel de liceu, potrivit anunțului.

Ce calificări trebuie să ai pentru un post de director în România

Postul de director general va deveni vacant în condițiile în care mandatul lui Florian Serac – cel care deține în prezent funcția – se va încheia pe din 30 aprilie 2024, conform unui anunț al companiei, publicat la Bursa de Valori București și semnat chiar de Serac.

„Pentru următorii ani, strategia noastră este să consolidăm pentru Turism Felix statutul de cel mai important operator în turismul balnear din România și să creăm o sinergie între oferta de aici și alte active importante pe care fondul le deține în acest sector”, a precizat miercuri Radu Roșca, președinte executiv al Transilvania Investments, printr-un comunicat de presă care anunța deschiderea Aquapark-ului Venus din Băile 1 Mai, potrivit publicației locale Ebihoreanul.

Cei care vor aplica pentru postul de director general al Turism Felix trebuie să dețină o diplomă în Administrarea Afacerilor sau într-un domeniu similar, iar o diplomă și în Managementul Turismului reprezintă un avantaj.

Printre cerințele postului se mai numără: experiență minimă de 10 ani ca director general în societăți comerciale sau într-un rol similar, experiență într-o companie de dimensiuni mari, cu peste 100 de angajați și experiență în gestionarea și coordonarea de proiecte majore, de peste 10 milioane de euro.

Asta în timp ce la capitolul limbi străine este suficient nivelul B1, nivelul fiind standardul pentru absolvenții de liceu (deci pentru 11-12 ani de studiu al limbii engleze pe parcursul școlii).

Ce calități are actualul director de la Felix: Senator și fost prefect

Florian Serac este un senator român în legislatura 1990-1992 ales în județul Bihor pe listele partidului FSN. În legislatura 1990-1992, Florian Serac a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Mongolia, Republica Chile, Japonia și Republica Venezuela. În legislatura 1996-2000, Florian Serac a fost membru în grupul parlamentar de prietenie cu Republica Slovacă.

Florian Serac a fost deputat PDSR de Bihor în legislaturile 1992-1996 și 1996-2000. După ce a adunat zece ani în Parlamentul României a devenit prefect de Bihor în perioada 2002-2004. A devenit director al companiei Turism Felix în 2005.

În timoul în care a fost prefect ar fi fost implicat în „pulverizarea” patrimoniului SC Mercur SA, Serac, iar în urma unor asocieri dubioase s-a ales cu două spații comerciale foarte profitabile, cumpărate pe bani de nimic

Florin Serac, director general Felix

Între timp pentru un post de manager în Londra în cadrul unei companii este extrem de importantă grija pentru echipă și empatia:

„Managerilor buni le pasă și au grijă de echipele lor. Puteți avea toate trăsăturile unui bun manager – abilități de comunicare puternice, tehnici de ascultare activă și încredere – dar dacă nu vă pasă de membrii echipei dumneavoastră, celelalte calități de conducere nu contează”, transmit recrutorii unei companii din Londra.

Din portofoliul SC Turism Felix fac parte hoteluri ca Lotus Therm (prin compania Turism Lotus Felix SA), Hotel Internațional, Hotel Termal, Hotel Nufărul, Hotel Poienița, Hotel Mureș, Ștrandul Apollo-Felix, precum și Aquapark-ul Venus, care va fi redeschis pe 19 august.