07 aug. 2023 | 12:55

Schimbări importante la YouTube: Ce aduce nou abonamentul Premium

ACTUALITATE
Schimbări importante la YouTube: Ce aduce nou abonamentul Premium

Utilizatorii ar putea avea parte de o nouă opțiune în meniul destinat rezoluției de pe YouTube, pe web, dacă au un cont Premium.

Potrivit The Verge, opțiunea de redare 1080p a YouTube cu „rată de biți îmbunătățită” este acum disponibilă pe toate desktop-urile din întreaga lume.

În cazul în care te întrebai, opțiunea este situată deasupra opțiunii obișnuite de 1080p din meniu și, dând click pe ea, utilizatorii pot solicita să plătească pentru Premium dacă nu au făcut asta până acum, evident.

Câteva motive pentru a trece la un abonament YouTube Premium

YouTube a început să testeze 1080p Premium la începutul acestui an, descriindu-l ca fiind o „versiune de 1080p care oferă mai multe informații per pixel, ceea ce are ca rezultat o experiență de vizionare de calitate superioară”, susține gigantul.

Rata de biți mai mare, care este utilizată ca măsurătoare a cantității de date video transferate într-un anumit interval de timp, oferă spectatorilor o calitate mai bună fără a fi nevoiți să vizioneze la rezoluție mai mare.

În mod absolut clar, 4K este disponibil pentru unele videoclipuri, dar asta înseamnă că trebuie să transmiti în flux un fișier mai mare pe care conexiunea nu îl poate gestiona oricum și ar putea consuma o parte semnificativă din date.

Serviciul a lansat și 1080p îmbunătățit pe iOS în urmă cu câteva luni, dar acum mai mulți oameni vor avea acces la el, inclusiv cei care folosesc Windows 11, spre exemplu.

Acestea fiind spuse, YouTube a crescut recent prețurile pentru un abonament Premium de la 12 dolari pe lună la 14 dolari și de la 120 dolari pe an la 140 dolari.

Cu toate acestea, elimină reclamele din experiența de vizionare și vine cu alte funcții decât 1080p îmbunătățit, inclusiv vizionarea offline și redarea în fundal, ceea ce, din câte știi, nu poți face pe telefon sau tabletă cu versiunea gratuită a YouTube.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele