13 iun. 2023 | 12:38

Schimbarea Google de care n-aveai nevoie: ce poți să faci de acum în browser

ACTUALITATE
Schimbarea Google de care n-aveai nevoie: ce poți să faci de acum în browser

De acum, în partea de sus a paginilor cu rezultate generate de Google, este afișat un rând cu sugestii de subiecte pe care utilizatorii le pot folosi pentru a îmbunătăți căutarea.

Astfel, motorul de căutare Google lansează o nouă funcție mai mult sau mai puțin utilă pentru utilizatori. Cu toate astea, funcția nouă ar putea ajuta utilizatorii să obțină rezultatele dorite. Așadar, în partea de sus a ecranului, sub căsuța de căutare, este acum afișat un șir lung de cuvinte cheie sugerate, pe care utilizatori le pot folosi pentru a rafina căutările.

Funcția nouă de la Google

Mai exact, cuvintele cheie împart același rând cu vechile instrumente oferite de Google, iar un click pe acestea duce la adăugarea cuvântului respectiv în căsuța de căutare.

Noua opțiune a fost implementată în cadrul versiunii de desktop a motorului de căutare, dar este disponibilă doar pentru căutările realizate în limba engleză.

Ca referință, Google lucrează la propriul chatbot, numit Bard, însă acesta încă nu este disponibil la nivel global pentru a concura cu ChatGPT și Bing.

În luna martie, Adobe a anunțat că va intra, la rândul său, în „hora” inteligenței artificiale, laolaltă cu Google, Meta, Microsoft și alte companii din lumea tehnologică, odată cu lansarea Adobe Firefly, o suită de funcții AI, menite să îmbunătățească fotografiile cu un click.

Recent, Adobe și Google au anunțat, în timpul evenimentului I/O din 2023, că atât Firefly, cât și suita de grafică Express vor fi, în curând, încorporate în Bard, permițându-le utilizatorilor să genereze, să editeze și să partajeze imagini AI direct din linia de comandă a chatbot-ului.

Potrivit unui comunicat al companiei, utilizatorii vor putea să genereze o imagine cu Firefly, apoi să o editeze și să o modifice utilizând elementele, fonturile și șabloanele Adobe Express, direct în cadrul platformei Bard, ca mai apoi să poată să posteze pe rețelele de socializare.

Google a lansat în grabă prima generație Bard în februarie, după ce ChatGPT, de la OpenAI, a apărut de nicăieri și a început să câștige teren cu nemiluita.