19 apr. 2023 | 16:01

Schimbare la CFR, anunțată de ministrul Transporturilor. „Viteza trenurilor e dintre cele mai scăzute din Europa”

ULTIMA ORĂ
Schimbare la CFR, anunțată de ministrul Transporturilor. „Viteza trenurilor e dintre cele mai scăzute din Europa”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat o schimbare la CFR. Oficialul a vizitat fabrica de vagoane Astra din Caracal, unde a precizat că după Revoluția din decembrie 1989 nu s-au mai făcut investiții, astfel că viteza trenurilor din România este una dintre cele mai scăzute din Europa.

Schimbarea la CFR anunțată de Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor a anunțat că în anii următori vor fi făcute investiții masive, din bani europeni, atât pe zona de infrastructură, cât și pe material rulant.

„Fabrica de vagoane din Caracal reprezintă un model de succes pentru investițiile cu capital extern în economia românească! Îmi doresc ca, în anii următori, o mare parte dintre vagoanele Companiei Naționale Feroviare de transport marfă să fie achiziționate din producția acestei fabrici.

Astfel de unități de producție reprezintă un exemplu de investiție pe care ni-l dorim multiplicat în economia României.”, a scris Sorin Grindeanu pe pagina lui de Facebook.

Fabrica de vagoane de la Caracal, deținută de o companie americană

Oficialul a mai scris că fabrica de vagoane de la Caracal a fost cumpărată integral, în urmă cu șase ani, de o corporație americană – unul dintre cei mai importanți producători internaționali de vagoane și boghiuri de marfă, cu facilități de producție în Polonia, România și Turcia.

Ulterior, fabrica a fost modernizată. Pe parcursul a cinci decenii, aceasta a fabricat și a exportat peste 70.000 de vagoane de marfă în Franța, Cehia, Slovacia, Germania și Ungaria.

„În prezent, fabrica de la Caracal este una dintre cele mai mari fabrici de vagoane de marfă din lume, iar produsele acesteia sunt exportate în toată Uniunea Europeană și în Marea Britanie.

Foarte important este impactul pozitiv pentru economia locală. Peste 2.000 de muncitori români lucrează pentru realizarea de vagoane intermodale, vagoane-cisternă, vagoane pentru transport oțel, vagoane pentru transport auto, vagoane acoperite, vagoane buncăr, boghiuri”, a mai scris Sorin Grindeanu.