28 oct. 2023 | 23:07

Scandal uriaș în tribunele meciului Petrolul – FCSB. Fanii au aruncat cu scaune și steaguri, un jandarm a fost rănit

SPORT
Scandal uriaș în tribunele meciului Petrolul - FCSB. Fanii au aruncat cu scaune și steaguri, un jandarm a fost rănit

Tensiuni uriașe în tribunele stadionului Ilie Oană, la meciul Petrolul – FCSB, din etapa cu numărul 14 din SuperLiga României. Fanii echipei gazdă s-au bătut cu jandarmii și au folosit în această dispută scaune și bețe de la steaguri.

Bătaie cu scaune și bețe de la steaguri în tribunele meciului Petrolul – FCSB

A fost scandal în tribunele stadionului Ilie Oană, la meciul „vedetă” din etapa cu numărul 14 din SuperLiga României în care s-au înfruntat Petrolul și FCSB. Conflictul a avut loc în sectorul unde se aflau suporterii echipei gazdă care s-au bătut cu jandarmii. Din imaginile surprinse pe transmisiunea partidei, în minutul 68, fanii Petrolului au început să arunce cu scaune și cu bețele de la steaguri. În această bătaie generală a fost lovit un jandarm care a avut nevoie de îngrijiri medicale pentru că acuza dureri mari la picior.

Potrivit unor informații, scandalul s-a declanșat în momentul în care jandarmii au intrat în peluza petrolistă, după ce fanii au dat foc la un fular cu însemnele FCSB.

Petrolul – FCSB 2-2, Dawa trebuia eliminat

Meciul dintre Petrolul și FCSB a fost unul spectaculos în care s-au marcat patru goluri, dar s-au înregistrat și multe faze de poartă. Oaspeții au condus cu 2-0, după ce Djokovic și Alexandru Băluță au marcat. Echipa gazdă a reușit să egaleze în urma golurilor semnate de Jair și Gicu Grozav din lovitură de la 11 metri. Scorul final a fost Petrolul – FCSB 2-2.

Dawa a intrat dur la Hanca și merita să primească cartonașul roșu, dar centralul i-a dat doar galben. Gigi Becali a simțit pericolul și l-a scos de pe teren pe fundașul camerunez, deși era doar minutul 35. Fotbalistul Petrolului nu a mai putut să continue meciul și a fost înlocuit, iar la final a venit în cârje la interviuri. „Nu trebuie să ne rupem picioarele ca să jucăm fotbal, nu am simțit o durere atât de mare niciodată” a declarat Sergiu Hanca.

Verdictul specialistului a fost clar: jucătorul FCSB trebuia să primească direct cartonașul roșu.

„După părerea mea e un fault grosolan. Uitați-vă la piciorul stâng. Poți să atingi mingea, s-o și joci, dar când o joci în maniera asta, cu consecințele astea, nu mai contează. Trebuia roșu”, a declarat Ion Crăciunescu.

FCSB ocupă primul loc având 31 de puncte, iar Petrolul ocupă poziția a șasea cu 20 de puncte.