Șapte „dovezi” istorice care au convins lumea că ar exista călători în timp: De la omul care vorbește la un smartphone într-o filmare din anii ’20 la statuia din atichitate care ține în mână un laptop cu porturi USB VIDEO
O pictură a secolului XIX arată o femeie care folosește un iPhone în urmă cu sute de ani ca acesta să fie inventat, în timp ce satelitul Sputnik este prezentat alături de Dumnezeu și Iisus sunt doar câteva dintre lucrurile care ne pun pe gânduri în ceea ce privește călătoria în timp. Află care sunt acele „dovezi” care ar arăta că există călători în timp, o discuție pe care oamenii o au de zeci de ani deja. Ai mai jos un clip video interesant legat de acest subiect care apare adesea în multe filme fantastice sau SF.
Cum au ajuns oamenii să creadă că există „călători în timp”
Pictura din anul 1860 – The Expected One care aparține lui Ferdinand Georg Waldmüller înfățișează o femeie utilizând un iPhone. Aceasta este cea mai recentă „dovadă” dintr-o serie a tehnologiei moderne care apare în mai multe fotografii sau opere de artă istorice.
Oamenii sunt văzuți cu ceea ce ar părea fi sateliți și laptopuri, ori cu haine moderne precum ochelarii de soare care, nu ar fi neapărat ceva neobișnuit dacă ar fi în contextul unei prezentări de mode, numai că aceștia apar în fotografii ale secolului XX.
Astfel, ceea ce atribuim a fi un smartphone sau un laptop ar putea fi recunoscut ca o carte de rugăciuni sau o cutie de bijuterii ale celor care au trăit în urmă cu câteva secole. Nigel Watson, autorul Manualului de Investigații ale OZN-urilor afirmă că „turiștii viitorului” nu ar folosi tehnologia actuală dacă ar fi cu adevărat călători în timp.
„De ce călătorii în timp care vin din viitor, atunci când teoretic se inventează călătoria în timp, ar folosi în continuare telefoanele mobile? Nu ar avea mai mult sens dacă ar folosi ceva puțin mai puțin vizibil și ar avea tehnologie cu care nu suntem familiarizați?”, a explicat acesta.
Iată care sunt cele mai cunoscute „dovezi” ale călătorilor în timp găsite în mediul online de-a lungul vremii.
Cel Așteptat
Internauții au rămas uimiți atunci când au văzut o imagine în care o femeie „utiliza un iPhone” într-un tablou ce datează din secolul al XIX-lea. „Cel așteptat” este o pictură din anul 1860 ce aparține pictorului austriac Ferdinand Georg Waldmüllerin, iar aceasta se regăsește la Muzeul Neue Pinakothek din München, Germania
Tabloul prezintă o tânără care merge pe o potecă dintr-o zonă ruralaă, alături de un băiat care așteaptă să o surpindă cu o floare. Poziția fetei este una destul de familiară zilelor noastre pentru că ea merge uitându-se în jos, în „telefonul” ei.
Gerald Weinpolter, CEO al agenției de artă Austrian-Paints a declarat pentru MotherBoard că fata din tablou nu se joacă pe noul ei iPhone, ci este în drum spre biserică, ținând în mână o carte de rugăciuni.
Hipsterul care călătorește în timp
În 2011, pe internet a apărut o fotografie din 1941 care arată un bărbat îmbrăcat în mod modern. Mulți l-au putut observa pe respectivul bărbat purtând ochelari de soare, un cardigan peste pulover și o coafură rebelă, spunând că este „hipsterul care călătorește în timp”.
Acel bărbat arată ca o persoană pe care oricine ar putea-o vedea rătăcind pe străzile unui oraș, ieșind în evidență din mulțimea de oameni îmbrăcați potrivit vremii în care se află. Totuși, hainele pe care le poartă ar putea avea sens pentru această perioadă.
Fotografia provine de la bralorne Pioneer Museum și suprinde redeschiderea podului South Fork din Gold Bridge, British Columbia. Ochelarii de soare pe care îi purta respectivul bărbat este un model care au ajuns prima dată pe piețele americane abia în anii 1920.
Tricoul său poartă, de asemenea, sigla Montreal Maroons, o echipă profesionistă de hochei care a jucat în Liga Națională de Hochei din 1924 până în 1938, astfel bărbatul poartă haine care ar avea mai mult sens pentru 1941.
„Telefon flip” la Cupa Mondială din 1962
Brazilia a triumfat asupra Cehoslovaciei în finala Cupei Mondiale din 1962, dar dispozitivul pe care îl ține în mână un fotograf a făcut o fotografie a căpitanului Mauro Ramos în timp ce ridica trofeul. Se pare că persoana respectivă ține în mână un telefon flip care au apărut pe piață abia în anul 1996, acesta devenind popular la mijlocul anilor 2000.
Având în vedere că telefoanele cu clapetă sunt acum în mare parte demodate, sugerează că respectivul călător în timp ar fi putut veni din anul 2007 sau undeva pe atunci, când Motorola Razor a condus lumea. Unii sunt de părere că fotograful ar fi putut avea o simplă cameră în mână.
Dumnezeu, Iisus și un satelit Sputnik
Lucrarea de artă intitulată „Glorificarea Euharistiei” de Bonaventura Salimbeni a atras atenția pasionaților de OZN-uri datorită descrierii a ceea ce pare a fi Dumnezeu și Iisus care mângâie un satelit asemănător Sputnikului.
Obiectul sferic în cauză este o reprezentare a Sferei Cerești, care simbolizează Universul. Multe picturi care conțin „OZN-uri” au fost evidențiate într-o carte, „As the Ancient Chronicles Relate” de Roberto Volterri, însă experții în artă au respins afirmațiile sale. Martin Kemp, profesor de istoria artei la Universitatea Oxford, spune că mulți artiști și-au folosit imaginația pentru a reprezenta puterile cerești sau sacre”.
Statuie greacă antică „folosind un laptop cu porturi USB”
O statuie greacă antică, „Momântul Naiskos al unei femei înscăunate cu un însoțitor” din Muzeul J. Paul Getty din Malibu pare să arate o femeie care folosește un laptop, sau cel puțin așa au susținut utilizatorii. Jeff Hurwit, profesor de istoria artei și clasici la Universitatea din Orego, a spus că „porturile USB” sunt găuri pentru atașarea unui obiect de bronz, sau poate o bucată separată de marmură. Laptop-ul” este, de fapt, o cutie mică sau o tavă cu capac din care femeia este pe cale să aleagă o bijuterie, așa cum se arată de obicei în reliefuri ca acesta.
Femeie „folosind un telefon mobil” la premiera lui Charlie Chaplin
Teoreticienii conspirației au sesizat faptul că o femeie pare să folosească un telefon mobil în filmul lui Charlie Chaplin – Circul. Femeia a fost surprinsă pe film la premiera filmului lui Chaplin la Graumann’s Chinese Theatre din Los Angeles.
Circul a fost filmat în 1928, iar clipul respectiv a fost lansat de regizorul George Clarke, devenind un subiect de interes în întreaga lume. Totul a fost dezmințit, afirmâdu-se că femeia ținea în mână un aparat auditiv care se întâmpla să aibă un design mai alungit.
Vorbind pentru LiveScience, Philip Skroska, un arhivist la Biblioteca Medicală Bernard Becker a Universității Washington din St Louis a spus că aparatele auditive din trecut, mecanice sau cu rezonanță, nu erau neapărat ungi și rotunjite. Formele dreptunghiulare scurte și compacte nu erau neobișnuite.
Sosia lui Nicolas Cage din anii 1800
În 2011, un vânzător de pe eBay a încercat să vândă un portret antic din perioada Războiului Civil pentru suma de peste 1 milion de dolari. Prețul umflat a rezultat din faptul că bărbatul înfățișat în fotografie seamănă izbitor cu starul de la Hollywood Nicolas Cage.
Bărbatul necunoscut a fost fotografiat în 1870 și se crede că a locuit în Bristol, Tennessee. După ce a apărut, mulți au început să speculeze că vedeta era, de fapt, un călător în timp sau un vampir. Jack Mord, vânzătorul eBay care a scos la vânzare fotografia pentru prețul exorbitant, chiar a intitulat-o „Nicolas Cage este un vampir”. Superstarul a venit cu o replică în care a afirmat că nu bea sânge, iar ultima dată când s-a privit în oglindă, avea o reflexie, astfel că nu crede teoria potrivit căreia ar fi un vampir și nici nu o va face vreodată.