06 dec. 2023 | 15:56

Ronaldinho vine în România. Când îl vor vedea fanii din țara noastră și la ce eveniment va participa

SPORT
Ronaldinho vine în România. Când îl vor vedea fanii din țara noastră și la ce eveniment va participa

Ronaldinho este unul din cei mai mari fotbalişti ai secolului 21. Fostul star al Barcelonei se va întâlni cu fanii din România, după ce și-a anulat o vizită din cauza pandemiei. Când se va întâmpla asta și la ce eveniment va fi prezent brazlianul.

Când vine Ronaldinho în România

Ronaldinho, fost câștigător al unui ”Balon de Aur”, avea planificat să vină în România încă din anul 2020, dar vizita s-a anulat din cauza pandemiei de coronavirus. Fostul star al Barcelonei este ambasadorul unuia dintre cele mai în vogă sporturi din lume: teqball. Ronaldinho are 43 de ani și s-a retras de la Fluminense la 41 de ani.

Ronaldinho ar putea ajunge la București în luna mai 2024 pentru mai multe meciuri demonstrative care să strângă comunitatea de teqball din România, notează Fanatik. În România acest sport nu este foarte popular, dar în Brazilia este la mare căutare, mai ales printre fotbaliștii naționalei selecao. Un mare fan al teqball-ului este chiar Neymar, car s-a filmat când juca alături de alți colegi.

Cine e ambasadorul teqball-ului în România

Teqball-ul mai este promovat și de Figo, Christian Karembeu sau Robert Pires.În România, ambasadorul acestui sport este Eric de Oliveira.

”Nu pot să dau foarte multe detalii. O să vedeți când va fi oficial. Sunt foarte mulți fani ai lui Ronaldinho în România și el a vrut să mai vină la noi”, a spus Eric despre posibilitatea ca fostul ”Balon de Aur” să vină în România.

România a obinut la Campionatele Mondiale din 2021 trei medalii: una de argint și două de bronz. La Mondialul din acest an, din Thailanda, țara noastră a reușit să ia alte două medalii.

În România, teqball-ul este promovat de foști mari fotbaliști, printre care Florin Prunea, Ionel Dănciulescu, Marius Niculae, Ciprian Marica,  Răzvan Raț, Florin Răducioiu sau Giani Kiriță.

Teqball-ul a fost inventat în Ungaria în 2012, a devenit sport cunoscut internațional încă din 2016, iar în 2017 a fost creată și o federație internațională. În ultimii ani, popularitatea sa a ”explodat” și s-a ajuns la 147 de federații.

Ronaldinho a stat în închisoare în Paraguay

Ronaldinho a fost arestat tinp de o lună, în Paraguay, după ce a călătorit cu un pașaport fals. După ce și-a plătit cauțiunea de 1,6 milioane de dolari pentru a ieși din închisoare, pe 8 aprilie 2020, fostul fotbalist al Barcelonei a fost plasat în arest la domiciliu. El a stat într-un hotel de 4 stele din Asuncion, unde a beneficiat de toate condițiile.

Cele 60 de zile care au trecut au fost foarte lungi. Facem sport, avem la dispoziție o sală de forță, dar cred că este complicat să trăiești așa ceva. Asta va rămâne cu noi mereu. Oamenii care au stat în carantină își pot imagina cum este să nu poți să faci ceea ce erai obișnuit să faci”, declara Ronaldinho în 2020, potrivit Marca.

Ronaldinho a fost căpitanul naționalei olimpice a Braziliei în 2008, cu care a cucerit medalia de bronz. El a practicat și alte sporturi: futsal în India și a fost ambasadorul Jocurilor Paralimpice de la Rio de Janeiro, din 2016.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele