04 apr. 2023 | 11:45

Românul care a vizitat jumătate din țările de pe mapamond cu o sumă modică: trucurile pentru călătorii ieftine

ACTUALITATE
Românul care a vizitat jumătate din țările de pe mapamond cu o sumă modică: trucurile pentru călătorii ieftine

Călătoriile sunt una dintre cele mai frumoase și interesante activități pe care o persoană le poate desfășura, indiferent că este adolescent, om matur sau persoană în vârstă.

Nimic nu e mai frumos decât să vizitezi lumea, să cunoști noi oameni, să vezi locuri noi și să te bucuri de fel și fel de experiențe departe de casă. Din păcate însă călătoriile nu sunt accesibile tuturor și cei mai mulți oameni trebuie să economisească tot anul pentru a-și permite unul sau două concedii pe an.

Totuși, există persoane care aproape că au văzut tot Pământul fără să cheltuiască deloc o avere. Din contră! Cu o sumă modică, Bogdan Veselovski în vârstă de 34 de ani, originar din București, a reușit să bifeze în cartea experiențelor vieții sale faptul că a vizitat deja aproape jumătate de glob. Oricine aude această poveste își imaginează că omul nostru este milionar în dolari, astfel încât să-și permită asemenea extravaganțe, dar el relatează că nu ai nevoie de bani mulți pentru a călători.

Există unele trucuri pe care le poți aplica, iar acestea îți vor scădea costurile cu sejurul tău.

Cum să călătorești cu foarte puțini bani în buzunar

Una dintre cele mai importante lecții predate de călător face referire la locurile ce nu sunt turistice. Acolo ai șansele cele mai mari să economisești, dar și să te bucuri de cea mai mare ospitalitate. De asemenea, dacă faci voluntariat vei fi primit cu brațele deschise în comunitățile locale și te vei bucura de o experiență autentică.

„Ce-i drept, în mod special în afara Europei, se întâmplă destul de des ca nici acei 5 dolari să nu-i cheltuiesc, deoarece în locurile mai puțin dezvoltate, mai puțin turistice, ospitalitatea e la mare preț și ești pur și simplu invitat în casa localnicilor la masă sau chiar ți se oferă un loc de dormit. Cât despre transport și cazare, nu cheltui niciun bănuț deoarece merg cu autostopul sau pe jos, folosesc cortul sau aplicații precum CouchSurfing unde sunt găzduit gratuit de oameni minunați. De asemenea, deseori mă implic în proiecte de voluntariat, unde casa și masa sunt asigurate”, a relatat el, citat de Adevărul.ro.