29 mai 2023 | 08:00

Românii și visul la vacanță: unde fug oamenii în concediu în 2023, topul destinațiilor

ACTUALITATE
Românii și visul la vacanță: unde fug oamenii în concediu în 2023, topul destinațiilor

Deși puterea de cumpărare a românilor a suferit lovituri dureroase în ultimul an, din cauza inflației, politicilor monetare și înăspririi dobânzilor, în mod previzibil, mulți vor merge în vacanță.

Italia, Spania și Grecia sunt destinațiile preferate de români în 2023, fără schimbări spectaculoase față de anii trecuți. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de o platformă online pentru vânzare bilete de avion. Lista mai include și Turcia, Franța sau Portugalia.

Unde merg românii în vacanță

Conform analizei realizate de eSky, pentru 2023, Italia rămâne în continuare pe primul loc în preferințele românilor, când vorbim de vacanțe organizate pe cont propriu. Nu mai puțin de 30% dintre căutări au fost realizate pentru orașe din peninsulă, în următoarea ordine: Roma, Milano, Veneția, Napoli, Bologna, Catania și Sicilia.

Ierarhia continuă cu Spania (locul 2) şi Grecia (locul 3), ponderea acestor ţări în clasamentul celor mai populare zece destinaţii fiind de 26%, respectiv 17% în total căutări. Barcelona, Madrid, Valencia, Alicante au fost oraşele care i-au interesat cel mai mult pe români în Spania, conform Economedia.ro.

Dacă ne uităm la Grecia, românii speră să ajungă în 2023 în Atena, Corfu, Zakynthos și pe insula Heraklion. Locul 4 este ocupat de Franța, cu zboruri achiziționate pentru Paris și Nisa. În Turcia, Istanbul și Antalya sunt destinațiile favorite.

Portugalia, Cipru, SUA, Emiratele Arabe Unite şi Egipt sunt cele cinci locuri care completează lista celor mai atrăgătoare destinaţii de vacanţă pentru români în sezonul estival din acest an.

Ca o schimbare față de anul trecut, românii nu mai optează pentru vacanțe și oferte last minute, ci își planifică deplasările în afara țării cu mult timp înainte. În privința duratei concediului, aceasta variază destul de mult de la o țară la alta, șase zile în Turcia, de exemplu, până la 8 zile în Spania.

“Excepţia în această categorie este reprezentată de Statele Unite, unde românii intenţionează să petreacă mai mult de două săptămâni. În medie, intervalul dintre zborurile de dus şi cele de întors este de 16 zile”, notează sursa citată.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele