28 iul. 2023 | 10:54

România, unică în lume pentru că la noi încă mai sunt construcții anti-rusești

ACTUALITATE
România, unică în lume pentru că la noi încă mai sunt construcții anti-rusești

Țara noastă se evidențiază la nivel global prin foarte multe aspecte, fiind recunoscută mai ales pentru potențialul său turistic fabulos și resursele subterane importante pe care le deține, dar puțini oameni știu că mai avem particularități unice în lume.

De exemplu, la noi încă există construcții anti-rusești care nu au mai rezistat nicăieri în altă parte de lume.

Construcțiile despre care vorbim au fost ridicate cu mult timp în urmă, pe vremea Regelui Carol I al României, Principe de Hohenzollern-Sigmaringen. Acesta a fost domnitorul, apoi regele României, care a condus Principatele Române și apoi România după abdicarea forțată a lui Alexandru Ioan Cuza.

Regele Carol voia să țină inamicii la depărtare de teritoriul pe care îl conducea, motiv pentru care a dat ordin să se ridice astfel de construcții anti-rusești.

Nici măcar nu începuse Primul Război Mondial când în România se construiau fortificații anti-rusești. Astăzi încă le poți vizita

Multe dintre ele au rezistat timpului și sunt astăzi o grăitoare pagină de istorie a unor timpuri ce parcă n-au fost niciodată, dar a căror umbră o simțim în permanență.

Dacă ești pasionat de istorie și vrei să vezi cu ochii tăi astfel de monumente, trebuie doar să te pregătești de călătorie, fiindcă ai șansa să vezi o astfel de construcție chiar în Galați.

„Fortificațiile de la Nămoloasă, județul Galați, reprezintă o linie de apărare împotriva eventualelor invazii ruseşti a fost construită în Moldova în secolul XX. Este vorba despre cazematele de la Nămoloasa din judeţul Galaţi. Elementele care încă se mai pot vedea în comuna gălăţeană făceau parte din linia defensivă Focşani – Nămoloasa-Adjud. Istoricii spun că pe teritoriul comunei Nămoloasa există două tipuri de cazemate. Primele cazemate au fost construite între anii 1888 şi 1893, pe timpul Regelui Carol I, iar următoarele au apărut în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial”.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele